iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   foto-kwaliteit slecht bij inzoomen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/147372-foto-kwaliteit-slecht-inzoomen.html)

jahuno 04-11-13 12:35

foto-kwaliteit slecht bij inzoomen
 
1 Bijlage(n)
Hallo allemaal,
Ik heb sinds kort de iPhone 5s en maak graag foto's. Alleen vind ik de foto's van deze iPhone zeer slecht van kwaliteit, zodra ik inzoom (maakt verder niet uit of ik dat voor en na het maken van een foto doe). De iPhone 4s die ik hiervoor had was 100x beter. Ligt dit aan mij of moet ik iets op de iPhone 5s instellen? Enig idee (voor ik naar de iCenter stap)?
Bijgaande foto heb ik gemaakt door eerst volledig in te zoomen. Als je de foto op een groot scherm bekijkt, is het net alsof er een aquarel-effect overheen is gelegd.

Frederik81 04-11-13 12:45

Digitale zoom zal nooit mooie foto's opleveren, he.

Probeer eens wat meer foto's te maken en gebruik als gids deze test-cases: iPhone 5s vs. Nokia Lumia 1020 - Camera Shootout - LAPTOP

Op die foto's kan je duidelijk zien dat de 5s echt wel capabel is om heel mooie foto's te maken. Ze hebben de hi-res foto's bij elke test toegevoegd. Als jij niet zo een soortgelijk resultaat kunt behalen dan is er waarschijnlijk iets mis met jouw toestel.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:10.