iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   server staat relaying niet toe (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/148069-server-staat-relaying-niet-toe.html)

pedroman 16-11-13 17:37

server staat relaying niet toe
 
Hallo,

Ik heb een iphone 5s met een emailaccount van register.be (mijn provider), de server uitgaande email is smtp-auth.register.be

Deze zelfde emailaccount staat op mijn MBP.

Ik ben Vlaming met een vakantiewoning in Zeeland, daar heb ik een internetabonnement bij Zeelandnet.

Op de MBP heb ik geen problemen met de emailaccount, op de iPhone gaan emails evenwel niet buiten, ik krijg de melding dat de server de ontvang xxxx niet accepteert omdat de server relaying niet toestaat. Emails komen wel binnen.

Dit deed zich niet voor op mijn vorige telefoon, een oude Nokia, met zelfde emailaccount.

Dit doet zich zowel voor via Wi-Fi als op de telecomperator Vodafone, dat is de enige waarvan er hier in de buurt ontvangst is.

Met de icloudaccount kunnen emails op de iPhone wel verzonden worden.


Zeer eigenaardig dus.

Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan en wat er aan te verhelpen valt ?

Alvast bedankt !
Peter.

mlusthof 16-11-13 17:48

Lastig probleem. Sommige providers blokkeren relaying (e-mail versturen van het e-mailaccount vanaf een ander netwerk dan het originele) als anti-spammaatregel. Hier kun je eigenlijk niet veel aan doen. Ik zou sowieso contact opnemen met register.be, omdat het een technische maatregel is. Het enige wat je nog zou kunnen proberen is om een andere uitgaande e-mailserver in te stellen voor dit account, bijvoorbeeld die van je iCloud-account of van een Gmail-account.

cln 16-11-13 18:30

Je zou kunnen proberen om bij je SMTP server instelling je user-id en wachtwoord in te geven. Het zou zomaar kunnen zijn dat register dat niet nodig heeft als je op hun eigen netwerk zit, maar wel als je contact legt met hun SMTP server vanaf een ander netwerk. Ook dit is een anti-spam maatregel die meerdere providers tegenwoordig instellen.

pedroman 16-11-13 18:45

zeer wel bedankt, ik heb bij de smtp server ook user en wachtwoord ingegeven en het werkt.

Weer een zorg minder en wat meer rust in het vakantieverblijf waar er spijtig genoeg ook wel eens wat werk moet verzet worden :-)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:37.