iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iOS 7 abonneren op google calendar (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/149056-ios-7-abonneren-op-google-calendar.html)

ballegooier 08-12-13 21:38

iOS 7: Abonneren op (je partner's) Google Calendar
 
Zowel partner en ik gebruiken Google's agenda (calendar)

Al sinds erg lang staan we met ons google accounts op elkaars iDevices ingesteld bij Mail, Contacten, Agenda, met alleen de agenda op 'aan' (sync)
Zo zien we elkaars agenda's wat dus vreselijk handig is. :)

Wat echter niet vreselijk handig is, is dat we ook elkaars uitnodigingen en herinneringen ontvangen. :O

Kan dat anders? Ik zag dat in iOS 7 een 'abonneer op agenda' functie zit, maar krijg niet uitgevonden hoe ik die gebruik icm een google agenda.

En voor diegenen die met gedeelde iCloud agenda's werken, speelt daar hetzelfde probleem, of is daar voor iCloud wel een oplossing voor? :)

yukhalilsel 08-12-13 23:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier (Bericht 939034)
Zowel partner en ik gebruiken Google's agenda (calendar)

Waarom zet je niet gewoon 'new invitation alerts' niet uit?

ballegooier 09-12-13 20:52

Voorkomt dat dan dat je elkaars invites binnen krijgt?
En krijg ik dan mijn eigen invites nog wel binnen?

En - belangrijker: de herinneringen?

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 9 december 2013 om 22:21 ----------

UPDATE

Ik ben eruit, geloof ik! Na nog weer eens een hele avond gegoogled te hebben (want je stuit alleen op hits met de bekende sync problemen van google's calendar vanaf iOS 7 :rolleyes:)

Wat je moet doen als je je wilt abonneren op iemand anders agenda van google calendar:

Stap 1: de voorbereiding
Ga eerst naar je webbased google calendar in een webbrowser bij voorkeur op je computer. Stel in de instellingen in, dat je je agenda wilt delen met iemand. Je geeft dan het email adres op van die persoon.

Stap 2:
Vervolgens is die persoon gemachtigd (je kunt kiezen welke vorm) om je agenda te zien. Die persoon moet op zijn iOS apparaat naar https://www.google.com/calendar/syncselect surfen en dan de zojuist door jou gedeelde agenda aanvinken.

Als het goed is, verschijnt die nu als 'geabonneerde agenda' account in Instellingen -> Mail, Contacten en Agenda' -> Accounts. En zie je de gedeelde afspraken van de ander in je eigen agenda app, met een ander kleurtje :)

Gek genoeg was die 'geabonneerde agenda' account wel zichtbaar op de iPhone 4 van mijn vrouw, en niet bij mij op mijn iPhone 4S. Toch zien we elkaars afspraken in elkaars iOS agenda app, en krijgen we niet meer elkaars invites en meldingen (herinneringen) en werkt het dus naar behoren, zoals het er nu op lijkt.

Stap 2 kun je geloof ik ook handmatig doen door dus in Instellingen -> Mail, Contacten, Agenda -> Accounts te gaan. Dan 'toevoegen' -> 'Andere' -> Abonneer op Agenda en de gegevens in te vullen: server: google.com/ical, gebruikersnaam van de persoon op wiens agenda je geabonneerd bent (danwel: rechten hebt om in te zien) en het wachtwoord. Vervolgens vink je 'Wis herinneringen' aan (SSL blijft uit)
Je krijgt dan wel wat foutmeldingen (althans, ik) maar gewoon stug op OK drukken en op 'Bewaar' rechtsbovenin. Daarmee moet het ook gepiept zijn.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:14.