iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Reservekopie: lokaal of in de iCloud? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/150069-reservekopie-lokaal-de-icloud.html)

apeka 02-01-14 16:15

Reservekopie: lokaal of in de iCloud?
 
Allereerst voor alle forumleden nog de Beste Wensen voor 2014!

Mijn zoon adviseert om de reservekopie van mijn iPhone (4S), niet meer lokaal op te slaan, maar in de iCloud..
Inderdaad heb ik eens problemen gehad met het terugzetten van een lokale kopie vanaf mijn netwerkschijf. Dat proces werd toen afgebroken wegens een corrupt backupbestand en ik moest daarna alles opnieuw op de iPhone zetten... :-(

Nu ben ik van nature altijd voorzichtig om dingen in een cloud te zetten, maar mijn zoon zegt dat hij zelf met zijn iPhone 5 goede ervaringen heeft met het snel terugzetten vanuit de iCloud..

Wat is het advies? Wat zijn jullie ervaringen met de verschillende opslaglocaties? Zijn de mogelijke inbraakrisico's groot? Ik denk hierbij even aan mijn wachtwoorden en andere privacygevoelige gegevens e.d.

Nog een tweetal vragen:
Ik mis in de lijst met apps die worden gebackupped naar iCloud, mijn contacten en agenda. Ik mag toch aannemen, dat die ook worden opgeslagen in de reserve kopie?
Ook zie ik bij de iCloud geen instelling voor het automatisch wegschrijven van die reservekopie. Is dat dus een kwestie van zelf regelmatig updaten naar je iCloud?

Alvast bedankt voor de tips en adviezen!

Hans Nuenen 02-01-14 17:06

Zelf ben ik 1 week geleden van een 3gs naar een 5s gegaan via icloud, bij instellingen kun je aanvinken wat je in icloud zet en onderaan kun je aangeven wanneer je een reservekopie wilt maken. De draadloze overdracht was binnen 15 min. geregeld. Zelfs contacten en apps waren geen probleem. Suc6

yukhalilsel 02-01-14 17:08

Ik heb in iTunes aangegeven dat il mijn telefoon naar iCloud wil backuppen, maar wekelijks maak ik ook handmatig een reservekopie op mijn computer.
Ik vind namelijk dat als er 2 keuzes zijn, dat je dan allebei moet benutten.

wollie1979 02-01-14 20:17

Een reservekopie in iCloud: iCloud: iCloud-opslag en overzicht reservekopie

Een reservekopie in iTunes: iTunes: over iOS-reservekopieën

Een reservekopie in iCloud is dus wat beperkter dan in iTunes. iTunes reservekopieën zijn een exacte kloon van je telefoon. Voor reservekopieën in iCloud kun je zoals gezegd aangeven wat je allemaal wilt opnemen.
Daarnaast kun je in een iTunes ook de optie gecodeerde reservekopie aanvinken. Hiermee worden ook alle accountgegevens (gebruikersnamen, wachtwoorden e.d.) meegenomen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:13.