iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   smtp uitgaande server verwijderen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/150426-smtp-uitgaande-server-verwijderen.html)

Luistervinkje 09-01-14 23:42

smtp uitgaande server verwijderen
 
Op mijn smartphone 5 gebruik ik van upc 3 emailadressen als ik een verbinding heb via Wi-Fi, dus als ik bv thuis ben. Als ik echter buiten ben gebruik ik het data abonnement van Tele2. Bij de uitgaande server heb ik als hoofdserver smtp.upcmail.nl en verder als andere servers nog een tweetal servers voor google, 6 servers voor upc en 1 server voor tele2 staan.
Het probleem is dat ik geen mail kan sturen via mijn mijn mobiel netwerk, dus via Tele2. Ik denk dat mijn toestel enigszins in de war is door de vele uitgaande servers. Daarom heb ik geprobeerd deze te verwijderen door o.a. de UPC accounts te verwijderen en vervolgens opnieuw aan te maken. Het lukt mij echter niet ze te verwijderen. Ook als ik maar één UPC account heb geïnstalleerd zie ik toch weer al de uitgaande servers. Hoe los ik dat op?

Richu75 10-01-14 10:43

Onder Mail, Contacts, Calendar staat een default account. Als je die instelt op tele2 zal het werken. Alleen.... dan stuur je altijd (nieuwe) e-mail via tele2.

Je probleem is dat de upc mailserver (uitgaand) geen mail accepteert van een machine buiten het eigen netwerk.

Luistervinkje 10-01-14 20:06

Hallo Richu75,
Bedankt voor je reactie. Bij mijn Instellingen > email, contacten, agenda's staat niets van een optie om een default account te benoemen. Ik heb inmiddels wel ontdekt hoe ik onder mobiel data, dus geen Wi-Fi, toch email kan versturen. Bij de uitgaande servers moet ik de serverpoort van smtp.upcmail.nl instellen op 25 en bij smtp.tele2.nl de serverpoort op 587.
De overbodige smtp - servers heb ik uitgeschakeld. Wel heb ik er voor gezorgd dat in het rijtje van de smtp-servers geen gaten zitten van uitgaande servers die uitgeschakeld zijn.
Er rest nu nog het probleem van de servers die ik uitgeschakeld heb en gaarne willen verwijderen. Immers als ze uitgeschakeld zijn hebben zij geen functie meer en kunnen ze wegens de overzichtelijkheid beter verwijderd zijn.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:46.