iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   [Safari] pagina springt steeds naar boven (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/151018-safari-pagina-springt-steeds-naar-boven.html)

ballegooier 24-01-14 14:53

[Safari] pagina springt steeds naar boven
 
Als ik in Safari naar bijv de website van ipc ga, en een artikel aantik om te lezen, wordt die pagina geladen. Echter telkens springt na 20 sec ongeveer de pagina opnieuw naar boven, naar het begin van het artikel.

Ik ben dan al halverwege het artikel aan het lezen en moet dan weer handmatig naar beneden scrollen waar ik gebleven was met lezen.
Ik heb gezien dat dit gebeurt zodra het wieltje rechtsboven (die van loading data) stopt met draaien. Herkent iemand dit?

yukhalilsel 24-01-14 23:08

Yep.. De website is waarschijnlijk zo ingesteld dat hij nadat het laden van een pagina voltooid is, automatisch naar boven scrollt zodat je vanaf 't begin kan starten met lezen. Hier wordt niet gekeken naar t feit of je al handmatig bent begonnen met lezen en scrollen. Dit fenomeen doet zich voor bij trage verbindingen. Bij Wi-Fi is de pagina sneller geladen dan men kan lezen en is het probleem minder aanwezig

ballegooier 25-01-14 11:12

Oke bedankt dan weet ik dat dit kan 'kloppen' en het niet aan iOS ligt.

Ik zit op Wi-Fi als dit fenomeen zich voordoet. Nou heb ik geen hele snelle verbinding (ADSL 8MB)
Dat zou toch moeten voldoen....

yukhalilsel 25-01-14 11:24

Dan denk ik dat je ietsjes meer geduld moet hebben voordat je begint te scrollen. Geloof me, het is moeilijk maar niet onmogelijk, dat weet ik uit eigen ervaring

Senneke 25-01-14 13:50

Idd,iets langer wachten alvorens te beginnen met lezen.Is kwestie van
gewoonte....

ballegooier 25-01-14 14:36

Het duurt ruim 20 seconden, dat vind ik best lang om te wachten. Het is niet dat ik haast heb ofzo, ik vind het gewoon een irritante gewaarwording.

Ik heb nog eens getest met andere sites zoals Nu.nl en Metronieuws.nl etc. daar gebeurt dit niet, terwijl daar het wieltje ook nog heel lang blijft draaien nadat de pagina geladen is. Lijkt me dan een beetje raar dat ik mijzelf een andere gewoonte moet aanleren....?

En op de iPad mini gebeurt dit dan allemaal weer niet?!
Maar dat heeft er misschien mee te maken dat op de iPad de dekstopversie van iPhoneclub wordt geladen, en niet de mobiele?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:52.