iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Sms opeens via iCloud??! (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/155754-sms-opeens-via-icloud.html)

BasGoed 24-06-14 18:34

Sms opeens via iCloud??!
 
Hallo allemaal,

Ik kwam vandaag bij mijn vader die een iPhone 4 heeft..
Ik had hem gesmst, maar hij had niets ontvangen.

Dus ik heb gekeken, wat blijkt, als ik een sms via zijn telefoon naar mijn iphone stuurt krijg ik opeens van een totaal ander contact een sms, niet zomaar een contact, maar een @iCloud.com emailadres..

Ik heb totaal geen verstand van iCloud, maar als ik daarop reageer met een sms krijgt hij hem wel in zijn normale smsvenster te zien van mijn naam, waar ook de oude smsjes van mij staan die ik eerder naar zijn normale naam stuurde.

Kennelijk is er iets van SMS vanaf iCloud ingesteld ofzo. Ik begrijp er niets van, via de iCloud optie in instellingen op zijn phone lijkt er nergens iets van SMS te staan.

Kan iemand me hulp bieden hierin?

dvischjager 24-06-14 18:57

Welke kleur zijn de berichten die jij verstuurt? Misschien stuur je het gewoon naar het verkeerde adres. Blauw betekent iMessage, en groen betekent SMS.

Je hebt misschien ingesteld dat je gesprekken begint vanaf je email adres. Om dit te wijzigen ga je naar Instellingen > Berichten > Vink "Stuur als sms" aan > Sturen en ontvangen. Tik nu onderaan dit scherm op jouw mobiele nummer onder het kopje "Start nieuwe gesprekken vanaf".

Is dit de oplossing?

BasGoed 24-06-14 19:23

Perfect maat! Dat was het, hij stond op sturen en ontvangen via emailadressen.

[SOLVED]

dvischjager 24-06-14 19:32

Geen probleem! :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:26.