iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Ander nummer FaceTime (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/155982-ander-nummer-facetime.html)

TheuNauz 03-07-14 11:44

Ander nummer FaceTime
 
Hallo Apple-fanaten,

na eindelijk mijn vriendin over te hebben gehaald om de overstap te maken van Andriod naar iOS (:P) zitten we met een probleem. Ze is overgestapt van Vodafone naar KPN. Daarbij heeft nummerbehoud aangevraagd, maar KPN geeft de telefoon al gelijk mee incl. SIM met een tijdelijk nummer van KPN. Op een aangegeven datum zal het nummer op deze SIM veranderd worden in haar eigen nummer.

Prima, maar we hebben de iPhone met tijdelijk nummer al eerder aangezet om haar kennis te laten maken met het systeem, en blijkbaar slaat hij dat (tijdelijke) nummer dan gelijk op voor FaceTime. Nu kunnen we het oude nummer niet meer wijzigen bij instellingen > FaceTime. Het is grijs gekleurd. Heel vervelend dit. Iemand een oplossing voor?

Alvast bedankt!

dvischjager 03-07-14 14:33

Ik heb dit volgens mij al eens eerder gelezen/gehoord. De oplossing was toen gewoon terug naar de fabrieksinstellingen.

Maak eerst een back-up naar iCloud via Instellingen > iCloud > Reservekopie > Maak nu reservekopie. Wacht tot dit proces is afgerond en ga dan door naar de volgende stap.

Nu ga je de iPhone herstellen naar de fabrieksinstellingen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Voer indien nodig het wachtwoord van de iPhone in. Wacht tot de iPhone zijn werk heeft gedaan en volg de aangegeven stappen. Kies ervoor om een back-up van iCloud terug te zetten en selecteer dan de zojuist gemaakte back-up.

Laat alsjeblieft even weten wat het resultaat is.

TheuNauz 03-07-14 15:26

Ik ga het vanavond uitproberen. Laat het je weten, bedankt!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:37.