iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Iphone 5 camera stelt niet meer scherp in verte (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/156520-iphone-5-camera-stelt-niet-meer-scherp-verte.html)

Kult 28-07-14 20:03

Iphone 5 camera stelt niet meer scherp in verte
 
Beste mensen,

onlangs heb ik een 2dehandse iphone 5 aangekocht. Deze ging normaal gezien nog garantie hebben maar eenmaal ter plaatse bleek dit toch niet het geval te zijn, desondanks heb ik toch het toestel gekocht omdat ik het zo'n mooi ding vond en de prijs erg in verhouding was.

hij heeft wekenlang perfect gewerkt maar toen ik onlangs in de zon zat en wat met de camera speelde, ging het plots 'mis'.
Ik kwam met mijn vinger heel dicht voor de camera, en deed mijn vinger weer weg, en het leek alsof hij vast ging zitten in die stand. Hij kon vanaf dan niet meer deftig focussen op een object in de verte.
Hij stelt perfect scherp op dingen dichtbij, maar vanaf een bepaalde afstand (+- 20 cm) wilt hij dit niet meer doen. Ook als ik op het scherm tap om toch te proberen te focussen, hoor ik het camera'tje geluid maken...

Het rare is dat als ik mijn camera app start, dan gaat hij een halve seconde WEL scherp beeld geven op objecten verder dan 20 cm , om dan naar auto focus te gaan en wazig beeld te geven. Hij kan dus wel degelijk nog scherp beeld geven maar wil dit simpelweg niet doen lijkt me... Dus mss eerder software probleem dan een lensje dat vast zit? Als hij vast zat zou hij dit niet kunnen doen?

http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...et-scherp.html

Deze persoon lijkt me het zelfde probleem gehad te hebben. Alleen heb ik de pech dat ik geen garantie meer heb normaal gezien... De vorige eigenaar zegt dat ik met de imei code via een winkel weer mijn garantie kan aanvragen maar ik betwijfel het een beetje.

In afwachting van garantie, zijn er dingen dat ik kan proberen?
Ik heb op verschillende fora en websites gelezen dat je bij dit probleem simpelweg de iphone tegen je dij of hand moet 'slappen' zodat de lens van de camera een schokje krijgt. Heb dit al meermaals geprobeerd (durf natuurlijk niet te overdrijven) maar zonder succes.

Ik ben van plan om eventueel een factory reset te doen en dan weer backup er op te zetten zodat ik niets kwijt ben, ik meen ergens gelezen te hebben dat dit ook werkte voor iemand op een forum.

Nog andere suggesties? Of zal mijn camera kapot zijn en vervanging nodig hebben als garantie niet lukt?


Thx in advance!
Kult

Kult 31-07-14 21:22

Factory reset en dan backup van itunes , heeft niet geholpen.
Ik wil geen nieuwe camera (laten) plaatsen :mad:

Iemand?

Guest-20180925190238 31-07-14 21:33

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Kult (Bericht 966447)
Factory reset en dan backup van itunes , heeft niet geholpen.

Herstellen met iTunes en voorlopig geen backup terugzetten. Als het probleem dan nog niet weg is heb je tenminste een software probleem uitgesloten.

suzuki2002 31-07-14 22:13

Een beschadiging op.glas wil.ook wel eens dit probleem veroorzaken


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:33.