iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone in water gevallen maar doet het nog wel, wat nu? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/157363-iphone-water-gevallen-maar-doet.html)

Hesterz 01-09-14 00:33

iPhone in water gevallen maar doet het nog wel, wat nu?
 
Hoi!

Zaterdagavond (het is nu zondagavond) heb ik mijn iPhone 5s in een plas water laten vallen (:eek:) en binnen 1 á 2 seconden er weer uit gehaald. Hij deed het nog en ik heb de telefoon niet uitgezet omdat ik er nooit aan heb gedacht dat dat moest en ik was ook de komende uren nog niet in de gelegenheid om hem in de rijst te leggen oid.

Een paar uur later heb ik hem een paar uur in de rijst gehad, maar ik heb hem uit gedaan en wel opgeladen en daarna weer aan gedaan. Dom, lees ik achteraf op allerlei sites. Maarja nu ik toch al alles fout had gedaan en de telefoon doet het nog steeds leek het me overbodig om hem nu nog eens uit te doen etc.

Nu doet de telefoon het dus nog steeds en ik heb het idee dat er niks mee aan de hand is. Alleen de power knop klikt niet meer, hij doet het nog wel maar dus zonder het klikgeluid/gevoel.

Wat is nu verstandig? Moet ik de iPhone te laten reinigen om te voorkomen dat er uiteindelijk functies gaan uitvallen door corrosie en roest? Of moet ik het nu maar gewoon afwachten en hopen op het beste?

Otje82 01-09-14 07:11

Ik zou hem laten reinigen om problemen in de toekomst te voorkomen.

suzuki2002 01-09-14 08:53

Als je deze niet laat reinigen, ga je binnen.twee weken problemen krijgen.
Uiteindelijk zal je iphone er helemaal mee stoppen .

Hesterz 01-09-14 12:49

Oké bedankt! Ik zal hem laten reinigen, heb een verzekering bij kroodle dus als het goed is wordt dit vergoed... Heeft iemand enig idee waar ik die reiniging het beste kan laten doen?

Otje82 01-09-14 15:06

Misschien is het slim om dit even met de verzekering te bespreken. Misschien hebben zij vaste bedrijven waar ze contracten mee hebben.

Iphone doctor 02-09-14 21:02

Op een Iphone zitten twee waterverklikkers, eentje in de earphone jack en eentje in de dock connector. Van zodra er eentje water 'voelt' slaat de telefoon onmiddellijk uit. Gezien je schrijft dat hij dit niet deed denk ik dat er ook geen water in de telefoon is geraakt. Je kan de verklikkers controleren met een zaklamp. Als je ergens een rood bolletje ziet is ie aangesproken en aan vervanging toe, zie je niks speciaals zou ik hem ook niet laten openen omdat er dan geen water is ingeraakt!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:09.