iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iCloud Hack via gestolen Iphone SMS? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/158530-icloud-hack-via-gestolen-iphone-sms.html)

nl_sailor 27-09-14 14:15

iCloud Hack via gestolen Iphone SMS?
 
Deze maand (op vakantie)is mijn iphone 5S gestolen. Op 'FindMy Phone' was de telefoon gelijk verdwenen (uitgeschakeld) en heb ik stuur sms bericht geactiveerd met het tel. nr. van mijn vriendin.

Na een week kreeg ik een sms op haar telefoon: 'uw iphone 5S Spacegray 16GB is gevonden, klik hier voor de locatie' (tekst niet exact). Toen ik doorklikte kwam ik op de Apple pagina met de vraag in te loggen, maar toen ik dat gedaan had, kwam ik terug op de homepage. Toen ik de link van de sms en afzender terug ging nakijken, waren deze toch wel verdacht en ik realiseerde me dat dit waarschijnlijk een hack was van professionele dieven om naast mijn telefoon ook mijn account gegevens te achterhalen.

Uiteraard ben ik toen als een idioot wachtwoorden gaan wijzigen en tot nu toe lijkt niks verder (mis)bruikt.

Wie heeft hier ervaring mee, komt dit vaker voor? Ik heb wel gehoord van fake e-mails, maar van een sms als deze na diefstal is nieuw voor mij. Stuurt Apple überhaupt wel een sms als de telefoon terecht is (aangeschakeld wordt)? Kan ik verder nog iets doen?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:25.