iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Versturen van Mail lukt niet (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/159360-versturen-mail-lukt-niet.html)

Luistervinkje 16-10-14 15:02

Versturen van Mail lukt niet
 
Ik heb een Iphone 5 met als besturingssysteem IOS 8.0.2. Ik heb meerdere emailadressen waaronder een gmail account en een UPC account. Mijn provider van mijn mobiele telefoon is Tele2, terwijl de provider van mijn Macbook UPC is. Het versturen van mijn UPC account van een email lukt niet als ik dat probeer terwijl Wi-Fi niet is geactiveerd. Als ik Wi-Fi wel activeer dan lukt het wel. Het versturen van mail vanaf mijn gmail account met of zonder Wi-Fi is geen enkel probleem. Hoe kan ik dat oplossen?

Richu75 16-10-14 15:47

UPC accepteerd waarschijnlijk alleen SMTP verbindingen (lees: mail versturen) vanaf het eigen netwerk. En dus niet vanaf het tele2 netwerk, als je mobiel op internet zit.

Luistervinkje 16-10-14 17:51

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Richu75 (Bericht 980091)
UPC accepteerd waarschijnlijk alleen SMTP verbindingen (lees: mail versturen) vanaf het eigen netwerk. En dus niet vanaf het tele2 netwerk, als je mobiel op internet zit.

Dat zou best kunnen, maar is dat niet op de een of andere manier te omzeilen. Ik heb bv ergens gelezen dat je dan het beste de SMTP server van gmail kunt proberen, maar bij lukt dat niet of ik doe dat verkeerd.

Richu75 16-10-14 19:42

De google smtp server accepteert alleen uitgaande mail als je je gmail als afzender gebruikt.

Kort door de bocht kan je alleen e-mail via je upc adres versturen als je via een upc internet verbinding contact maakt met de upc mailserver. Je hebt hierbij twee opties. Altijd via Wi-Fi verzenden of een vpn verbinding opzetten naar een upc aansluiting.

Beter is eigenlijk je upc adres niet te gebruiken. Dan krijg je ook geen problemen bij een eventuele overstap naar een andere provider.

Luistervinkje 16-10-14 20:42

Het is mij nu duidelijk wat de (on)mogelijkheden. Iedereen bedankt voor de snelle reacties.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:36.