iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   IPhone werkt super met exchange server van bedrijf (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/16083-iphone-werkt-super-exchange-server-bedrijf.html)

sjoeii 23-07-08 11:56

aha. En de gmail is fetch. Dus je gebruikt Mobile me voor prive mail en exchange uiteraard voor zakelijk

macfreaker 23-07-08 12:12

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door sjoeii (Bericht 151056)
aha. En de gmail is fetch. Dus je gebruikt Mobile me voor prive mail en exchange uiteraard voor zakelijk

Yep, maar werkt ook goed hoor.:D

sjoeii 23-07-08 12:23

Ik heb nog wel wat vragen over MobileMe, maar ik start wel een nieuw draadje

Circle 24-07-08 20:49

Synchronisatie met Exchange heeft bij mij een stortvloed aan uitnodigingen op de iPhone opgeleverd. Uitnodigingen met een datum ver voor de ingestelde periode van synchronisatie en dus uitnodigingen die al lang geaccepteerd waren via Outlook. Opnieuw accepteren wil ik de verzenders niet aandoen (het antwoord wordt automatisch verstuurd) en verwijderen op de iPhone is volgens mij niet mogelijk. Iemand een suggestie?

chrisholman 24-07-08 21:51

ik had ook een stortvloed aan vergaderverzoeken, ik heb het account opnieuw aangemaakt met case sensitive alias, zeer eerder bericht, leek de oplossing te zijn

Peterke 25-07-08 08:04

Vergaderverzoeken exchange
 
Ik heb er ook last van, gisteravond iPhone hersteld en exchange weer geconfigureerd en ik kreeg weer dezelfde vergaderverzoeken.

Nu is mijn vraag wat er case sensitive moeten worden ingevuld, email of gebruikersnaam?

chrisholman 25-07-08 10:28

email, in mijngeval dus [email protected]

cypher21 25-07-08 10:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door chrisholman (Bericht 152801)
email, in mijngeval dus Chris.Holman AT getronics.com

Zo, dan zullen we eens gaan spammen :P

Geintje, maar misschien handiger om er zoiets van te maken als ik gedaan heb, je kunt het forum volgens mij altijd lezen zonder te registreren, dus sommigen zouden dit kunnen gaan misbruiken :)

Niet echt prettig als dat je zakelijke e-mail adres is

Peterke 25-07-08 11:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door chrisholman (Bericht 152801)
email, in mijngeval dus [email protected]

Weet of dit ook zo als alias is opgenomen binnen de exange server. Ik namelijk al de exacte naam overgenomen welke ik als alias gebuik (in mijn geval allemaal kleine letters).

En kreeg gisteravond alle vergaderverzoeken, vanmorgen het account aangepast, gebruikersnaam een hoofdletter in een kleine letter gewijzigd en ik had alle vergaderverzoeken weer.

Er was al een collega die vroeg of ik drie maal bij de vergadering zou zijn. ;)

Is toch wel hinderlijk, zeker in het begin omdat je wat experimenteerd en regelmatig je iphone hersteld. (althans ik dan)

DirkT 30-07-08 12:17

exchange mail
 
Ik heb Iphone 3G aangeschaft. Op werk werd alles geregeld met exhange server. De agenda wordt direct bijgewerkt. Enkel het email verkeer wil niet werken. ( zowel inkomend als uitgaand )
Krijg volgende foutmelding :

[SIZE=2]Inkomend verkeer :
mail ophalen niet mogelijk
De verbinding met de server is mislukt

Uitgaand verkeer :
mail versturen niet mogelijk
fout bij afleveren van dit bericht

iemand enig idee wat er fout kan zijn ?

[/SIZE]

chrisholman 30-07-08 12:31

DirkT, als je agenda wel werkt, lijkt het me een probleem aan de kant van de exchange server, je administrator zou nog ff de checklist moeten nalopen Apple - iPhone - Zakelijk - Integratie

MiPhoney 01-08-08 12:56

Hoi,

Ik heb wat vraagjes over Exchange, kan ze misschien best in dit draadje kwijt? Ik draai op dit moment:

-Exchange van mijn werk (alleen e-mail)
- popmail van eigen domeinnaam (privé)
- yahoo mail (privé)

En synchroniseer agenda's en contacten vanaf mijn privé powerbookje. Exchange draait prima, maar mijn hele mappenstructuur is uitgeklapt, met een erg lange lijst als resultaat (een paar honderd mappen voor verschillende cliënten, dossiers, etc). Ik heb bij exchange alleen mail aan staan, aangezien ik op de support pagina van apple las dat iTunes mijn (prive) contacten en agenda's niet meer synchroniseert als ik die bij Exchange activeer. (http://support.apple.com/kb/HT2480) Ik wil die graag behouden en niet noodgedwongen verhuizen naar Outlook op kantoor. Bovendien hoeft mijn secretaresse niet al mijn privé afspraken te zien. Ik heb een aantal vraagjes:

- Is er een manier om mappen en submappen te sluiten in Exchange mail?
- Is er een manier om toch agenda's en contacten van exchange en van mijn powerbook beide te synchroniseren (liefst door de Exchange agenda te koppelen aan mijn 'Werk' agenda binnen iCal/mijn iPhone)?
- Idem mbt contactpersonen?
- Is er een manier om de verschillende mail accounts hun eigen button te geven op de iPhone?

Thanx!

chrisholman 01-08-08 23:16

MiFoney, tja, je wil nogal wat. Ik heb deels een oplossing voor je, dat is zoals ik het ingericht heb. Ik heb mijn lopende projecten en issues ondergebracht als mappen in exchange (die wil ik ook beschikbaar hebben op de iphone) en voor mijn opslag en minder urgente mail heb ik een extra pst outlook file (desnoods op je netwerkschijf) aangemaakt. Dit is dan dus niet beschikbaar op de iPhone maar alleen van de lokale client versie van Outlook. Voor mijn powerbook gebruik in iCal, Adresboek en sychroniseer deze via Plaxo. Op mijn windows (werk) notebook gebruik ik ook plaxo en daarmee zijn zowel mijn iPhone (via exchange), mijn exchange account en mijn outlook met elkaar gesynced. Je kunt overigens nog steeds in iCal een prive en werk kalender aanhouden, deze kun je in Outlook ook scheiden met Plaxo (en een extra calender aanmaken in Exchange voor prive items) in de iPhone krijg je dan meerder calenders te zien, dat werkt prima. Voor contactpersonen werkt dit mechanisme (via Plaxo en iPhone) ook.

Een eigen button is misschien te maken met de developer kit, iemand die die uitdaging aan wil?

Overigens, Plaxo heb je niet meer nodig bij de volgende (Snow) update van Leopard, dan is de exchange ondersteuning ook beschikbaar voor je powerbook!

MvG, Chris.

MiPhoney 06-08-08 22:41

Chris, dank voor je uitleg. Heb het min of meer hetzelfde ingericht!

Heb het allemaal iets anders in moeten richten dan mijn bedoeling was (andere mappenstructuur, prive-contacten en -agenda's toch maar synchroniseren met werk-outlook), maar Plaxo werkt idd prima. De agenda is nu wel een grote chaos, op de iphone, en plotseling ook op de exchange based webversie van mijn werkagenda, die altijd vlekkeloos liep. Dat verbaasd me wel. Ik hoop dat de agenda's worden hersteld als ik de case sensitive instellingen van mijn exchange account heb opgevraagd bij de helpdesk.. En in de publieke versie van agenda's op intranet kunnen al mijn collega's nu in mijn prive-agenda kijken. Daar heb ik nog niets op kunnen verzinnen..

MiPhoney 08-08-08 13:18

1) Iemand een idee of je op je iphone nieuwe events in een exchange agenda op 'persoonlijk' kan zetten, zoals in Outlook, zodat de inhoud ervan niet zichtbaar is voor anderen binnen het kantoornetwerk?

(Heb mijn indeling in verschillende agenda's overboord gezet, items uit mijn privé agenda overgezet naar mijn Outlook agenda met die instelling 'persoonlijk' en wil dat met nieuwe afspraken vanaf de iphone ook kunnen doen..)

2) Oude afspraken verschijnen op activatiedatum
Eerder in deze thread stond al dat mensen problemen hadden met het activeren van de agenda, waarbij al vastgelegde afspraken als uitnodigingen verschenen. Oplossing was met case sensitive invoeren account informatie bij Exchange. Dat is bij mij min of meer gelukt, maar ik merk nu dat er nog een ander probleempje doorheen liep: Ik krijg elke keer dat ik de agenda-exchange deactiveerde en weer activeerde een hele reeks oude afspraken te zien op de huidige datum. (Gelukkig lang niet alle oude afspraken!) Die staan nu in ieder geval op zowel afgelopen woensdag als vandaag. Iemand dat ook gehad en/of enig idee wat de oorzaak kan zijn???

Thanx!

whosnext 07-09-08 20:15

Agenda items toevoegen op iphone "geen deelnemers"

Ik heb ook exchange pushmail geactiveerd en het werkt perfect echter als ik een nieuw agenda item op mijn iphone aanmaak kan ik geen deelnemers uitnodigen.

Iemand een idee...

coolhva 09-09-08 18:23

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door whosnext (Bericht 185556)
Agenda items toevoegen op iphone "geen deelnemers"

Ik heb ook exchange pushmail geactiveerd en het werkt perfect echter als ik een nieuw agenda item op mijn iphone aanmaak kan ik geen deelnemers uitnodigen.

Iemand een idee...

dit kan ook niet op de iPhone, alleen uitnodigingen ontvangen en accepteren/niet accepteren.

whosnext 10-09-08 08:59

Jammer...
 
dat is dan weer jammer dat dat niet kan... ik snap het niet hoor...
ben je halverwege heb je de eindstreep in zicht en lig je ook nog vooraan in het spelersveld en dan stop je met roeien...;)

iPhone Paul 18-09-08 10:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker (Bericht 147721)
Ik heb er hier 3 , 1 xchange , mobileme en dan nog een gmail in imap stijl.Draaien perfect naast elkaar.

Werk ook met Exchange (push). Privemail staat op handmatig. Maar als ik pushmail binnenkrijg en deze wil bekijken, gaat hij dus meteen mijn privemail ophalen. Hoe kan ik dit dan scheiden?
Kan ik een extra mail-icon maken en de naam daarvan wijzigen?
Thanx 4 advise

Rcfred 18-09-08 13:29

Windows Server 2003 > Iphone 2.0
 
[FONT=Verdana]Wie zit er in de buurt van Leiden en kan mijn Iphone met mijn Windows Server 2003 laten synchroniseren.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ik heb het al aan een ICT bedrijf gevraagd maar die komen (na div. nota's gestuurd te hebben) niet verder met dit.[/FONT]

Ik hoor het graag.

Mvg, Fred
06-54641101


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:24.