iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Volumeknoppen werken enkel bij hoofdtelefoon en niet bij de rest (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/161407-volumeknoppen-werken-enkel-hoofdtelefoon-niet-de-rest.html)

Kvannie 30-12-14 15:05

Volumeknoppen werken enkel bij hoofdtelefoon en niet bij de rest
 
Ik heb een 4S en deze ochtend werkte de volumeknoppen niet meer om belsignaal of muziek/video/radio-apps stiller of luider te zetten, ook niet bij Facebook filmpjes. Volledig uit- en aanzetten hebben niet geholpen en resetten van instelling is ook zonder succes. Wanneer ik oortjes inplug werken knoppen wel. Ik vermoed dat ik ergens zonder te beseffen ergens iets in- of uitgeschakeld heb. Zonder oortjes is ook de volumeslider niet meer zichtbaar. Bedankt alvast voor jullie raad/hulp.

ballegooier 30-12-14 15:26

Ik denk dat je dock connector stuk is. De iPhone denkt dan dat hij aangesloten is op een dock met externe speakers.

Doet het geluid het nog wel, over de speaker van je iPhone? Filmpjes muziek etc?

Kvannie 30-12-14 15:31

Neen, geen geluid via speaker, via oortjes wel.

ballegooier 30-12-14 15:31

Dan denk ik dat je hier last van hebt: http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...n-op-dock.html

Kvannie 30-12-14 15:57

Sorry, geen beterschap. Ik heb connector stofvrij-gemaakt maar alles blijft zoals het was. Misschien nog handig om weten: bij instellingen / beltoon/ staat bediening met knoppen aan maar als ik ze gebruik, gebeurt er niets. Als ik dan via schuifbalken het volume wijzig, kan ik nadien de knoppen wel gebruiken. Van zodra ik instellingen verlaat, zijn de knoppen opnieuw niet meer bruikbaar. Et zit volgens mij echt iets mis softwarematig. Ik weet alleen niet wat.

Kvannie 31-12-14 10:00

Bedankt Ballegooier. Jailbreaken was niet nodig. Connector met zachte tandenborstel stofvrij gemaakt en nadien enkele druppels ontsmettingsalcohol erop (groene koperoxidatie te zien) en alles werkt weer tiptop!

ballegooier 31-12-14 11:24

Dan heb je geluk. Bij mij was het destijds te laat; het schoonmaken van de geoxideerde connector hielp niet meer. Echter was mijn iPhone nog onder garantie, dus om laten ruilen bij de Apple Store.

Nu maar hopen dat het probleem we blijft bij jou. Zo niet, dan beste om de Dock connector te vervangen. Heb ik eens bij een iPhone 4 gedaan (lijkt veel op 4S) en dat viel me alles mee / is goed te doen.

Die jailbreak oplossing uit dat andere draadje zou niet mijn advies zijn, overigens.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:17.