iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Iphone 6 camera lens glas gebroken (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/161453-iphone-6-camera-lens-glas-gebroken.html)

fietstoeter 02-01-15 00:23

Iphone 6 camera lens glas gebroken
 
Vandaag is mijn Iphone 6 uit mijn handen geglipt.
resultaat: een gebroken lens glas.

De telefoon functioneert nog goed, evenals de camera zelf. De camera is dus ook niet beschadigd, alleen het uitstekende glaasje is gebarsten. Er mist ook een klein stukje waardoor er vuil achter kan komen. Ik meende dat dit onderdeel van saffierglas gemaakt is en beresterk zou zijn. Blijkbaar niet.

Nu vraag ik mij af of ik aanspraak kan maken op garantie, eventueel door een bezoek aan de apple store.
Ik woon in Groningen dus 'even' een bezoekje brengen is wat lastig.

Heeft iemand ervaring met een soortgelijk incident?

RWK 02-01-15 01:38

Hiervoor kan je geen aanspraak doen op de garantie aangezien je hem zelf hebt laten vallen. Saffierglas is kras bestendig maar iets wat kras bestendig is, is niet bestendig tegen harde stoten.

Maar uiteraard kan een belletje of een chat-gesprek naar de Apple klantenservice geen kwaad. Dan weet je waar je aan toe bent.

Succes!

sanderh2 23-03-16 16:29

en hoe is dit bij jou afgelopen?? Ik heb hetzelfde gehad. Glas kapot , maar camera functioneert nog prima. Ik naar apple store: en wat zeggen ze: we repareren dit NIET. Heel vreemd. Ik had de optie om met bijbetaling exact dezelfde telefoon te krijgen, maar het bedrag was veel te hoog ruim 300/350 EUR voor een glasje van 5 EUR. Überhaupt is het design al vreemd, maar er dan ook geen service op leveren??? Ik vind dit heel bijzonder Wat vinden jullie?

fietstoeter 23-03-16 19:44

Hoi Sander,
Ik had mn toestel binnen laten vallen, waarvoor ik mn inboedelverzekering heb ingeschakeld. Die heeft de reparatiekosten vergoed. Wat neer kwam op een vervangend toestel á €300,- via apple repair. Dat heeft mij dus niets gekost. Destijds waren telefoonshops nog niet in staat het glaasje te vervangen, het onderdeelwas niet leverbaar. Hopelijk kun jij ook aanspraak maken op je verzekering. Succes!

sanderh2 23-03-16 20:53

Bedankt voor het reageren en fijn voor je. Ik ga hetzelfde eens proberen na te kijken bij mijn verzekering. Goede tip. Dank!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:48.