iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   IMEI nummer oude eigenaar overdragen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/163605-imei-nummer-oude-eigenaar-overdragen.html)

PaulyS 03-04-15 23:37

IMEI nummer oude eigenaar overdragen
 
Beste forum leden,

Ik zou graag een tweedehands iPhone 5S aan willen schaffen (uitstekende staat) maar ik heb mijn twijfels bij het IMEI nummer. Omdat ik daar niet thuis in ben zou ik graag jullie kennis willen testen.

Hoe zit het nou met het IMEI nummer van het toestel als de vorige eigenaar dit nog heeft? Als hij mij wilt '******' kan hij vanaf het moment dat ik de deur uitloop het toestel laten blokkeren aan de hand van dit nummer. Is er een mogelijkheid om dit nummer over te dragen van eigenaar zodat ze bij Apple zeggen van het moment dat hij belt, sorry maar u bent niet meer de eigenaar van dit toestel.

Ik lees graag jullie reacties.

iPhoneAlot 04-04-15 03:47

Waarom zou iemand dat doen?
Als jij een toestel koopt en je krijgt daarbij ook het originele aankoopbewijs, dan heb je in jouw theoretische situatie een sterke positie. Zonder die bon zou ik sowieso een toestel nooit kopen.

trimix 04-04-15 08:12

ik zou eerst eens goed kijken of alle info van de vorige eigenaar eraf is dus dat zijn apple id er nergens meer instaat dat find my iphone uitstaat enz En hij zou alleen bv via een provider de iphone kunnen laten blacklisten maar als de iphone gewoon simlockvrij is is dat ook geen probleem de iphone werkt dan toch gewoon

ballegooier 04-04-15 08:39

Ik heb laatst nog een iPhone 5 tweede hands gekocht. Een paar maanden daar weer voor een 5s. Je moet gewoon even goed checken met wie je zaken doet. Kom je bij diegene thuis en heeft hij/zij z'n spulletjes allemaal netjes op orde en ziet de telefoon er goed uit, dan kan je erop vertrouwen dat de vorige eigenaar niks geks zal doen. Helemaal zeker weten doe je nooit, maar dat is een beetje het risico van 2e hands kopen. Maargoed, je weet wie hij of zij is en waar hij woont, toch?

En zelf goed opletten. iCloud lock er af, simlockvrij, werken alle hardware knoppen en functies etc. uitgebreid testen.

Zo ben ik evengoed thuis gekomen met een iPhone met het roze-paarse gloed probleem (zag ik pas 4 dagen later) en een brakke batterij. Hoort een beetje bij het risico. Soms heb je geluk soms een beetje pech.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:40.