iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iMessage werkt niet op nieuwe Iphone (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/163991-imessage-werkt-niet-op-nieuwe-iphone.html)

NickB 21-04-15 11:21

iMessage werkt niet op nieuwe Iphone
 
Hallo,

mijn iMessage werkt niet op mijn nieuwe Iphone, wel als je een iMessage stuurt met mijn e-mail adres, maar niet als je mijn GSM nummer ingeeft.

Bij de instellingen ' U bent bereikbaar voor iMessage via' staat mijn gsm nummer in het lichtgrijs, maar kan ik het niet aanvinken. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat dit op mijn oude iPhone ook actief is. Maar die is helaas stuk en ik kan daar niets meer afschakelen. Ook in iCloud zie ik dat die oude telefoon nog gekoppeld is.

Is er misschien een manier om een oude iPhone volledig te ontkoppelen zonder de iPhone zelf?

Mvg

Gere 21-04-15 11:31

Heb je iMessage al eens uitgezet en daarna weer aan?

NickB 21-04-15 14:45

Heb ik net gedaan, met als extra de telefoon maar eens opnieuw opgestart.
Het telefoonnummer blijft lichtgrijs en niet selecteerbaar in het menu.

Mvg

NickB 21-04-15 22:13

Door het aan/uit schakelen stond vandaag bij het thuiskomen op men iPad de vraag of het gsm nummer van mijn iPhone gebruikt mocht worden voor iMessage. Ja geklikt op de iPad en op de iPhone is het nu geselecteerd? Vreemd want de iPad heeft niets te maken met het gsm nummer.

Ik heb voor iMessage echter ook nog een iCloud account en al wat nu via iMessage ,aar mijn gsm nummer word gestuurd, stuurt het iCloud account nog eens een tweede keer ook over iMessage naar mijn iPhone en iPad. Op mijn iPhone ontvang ik nu alles twee maal en op mijn iPad ook een kopie. Nogthans staat op de iPhone ingesteld dat hij NIETS mag doorsturen. Op mijn iPad staat niets om aan/uit te vinken.

Nog wat verder zoeken.

Mvg


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:17.