iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Telefoonnummers niet klikbaar in Gmail & Chrome apps (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/164298-telefoonnummers-niet-klikbaar-gmail-and-chrome-apps.html)

charlee77 05-05-15 10:11

Telefoonnummers niet klikbaar in Gmail & Chrome apps
 
Hallo,

Sinds gisteren heb ik een nieuwe iPhone 6 met iOS 8.3. Ik heb de Chrome en Gmail apps geïnstalleerd, maar nu zijn in beide apps telefoonnummers niet klikbaar. Je moet dus eerst het nummer kopiëren en plakken naar het belscherm voordat het nummer gebeld kan worden. Dit geldt dus voor tel.nrs in websites én in e-mailberichten. Normaal worden tel.nrs. blauw gekleurd met een lijn eronder (net zoals een emaillink), zodat je ze kunt aanklikken. In mijn oude iPhone 4 werkt dit wel en ook in de Galaxy S4 die ik voor de iPhone 6 had. Ook in de Safari, Apple Mail en de MyMail apps werkt dit naar behoren, behalve dus in de Google apps. Emailadressen zijn daarentegen wel weer gewoon klikbaar.

Is er een bepaalde instelling die hiervoor moet worden geactiveerd? Ik heb de hele telefoon al doorgeploegd en ook Google geraadpleegd, maar kan niks vinden over dit probleem. Ideeën iemand?

Alvast bedankt!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:15.