iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 6+ activeren met tijdelijk nummer verstandig? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/164367-iphone-6-activeren-tijdelijk-nummer-verstandig.html)

reckif 08-05-15 13:11

iPhone 6+ activeren met tijdelijk nummer verstandig?
 
Ik heb een nieuwe iPhone 6 en bij mijn nieuwe provider een Sim-only abonnement met nummerbehoud aangevraagd. De provider heeft de sim nu geleverd met een tijdelijk nummer, het overzetten gebeurt ergens rond 13 mei.

Ik wil mijn iPhone nu al activeren zodat ik er via Wi-Fi al gebruik van kan maken. Is het verstandig om dit met een simkaart met tijdelijk nummer te doen? Ik kan me zomaar voorstellen dat dit problemen oplevert wanneer het juiste nummer is overgezet, het tijdelijke nummer zal dan nog actief zijn voor Facetime, iMessage en misschien wel op meer plekken. Hoe lastig is het om dit weer goed te zetten? Bedankt alvast voor jullie suggesties.

ballegooier 08-05-15 21:49

Dit geeft geen enkel probleem. Je kunt je iPhone activeren met eender welke simkaart (wel een geldige)
Past je huidige simkaart niet in je nieuwe iPhone ?

Voor iMessage e.d. is het echter wel aan te raden om deze te de-activeren op het oude nummer, op het moment dat dat nummer nog actief is. Maar dat zou je meteen al kunnen doen. En zoals je al aan geeft, de iPhone uitsluitend verder op Wi-Fi gebruiken.

Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je abonnement al ingaat voor de transfer datum van je eigen nummer. Dat kan dubbele abonnementskosten betekenen.

reckif 08-05-15 22:39

Dank voor je antwoord, dit helpt. De (nano)simkaart past in de iPhone. Ik denk dat ik toch even wacht met activeren tot het oude nummer actief is op de nieuwe simkaart. Nog maar 5 dagen :-)

ballegooier 09-05-15 00:56

Graag gedaan. Maar waarom zou je wachten? Je kunt de iPhone toch alvast activeren met je huidige (oude) simkaart?

Kun je er 5 dagen extra van genieten. Of begrijp ik je verkeerd?

reckif 09-05-15 01:44

OK, beginnersangst. Ik activeer 'm gewoon, bedankt.

ballegooier 09-05-15 10:26

Goed zo :)

Nu kun je gewoon wachten totdat je oude simkaart op de dag van portering geen signaal meer heeft. Op dat moment stop je je nieuwe simkaart van je nieuwe provider in je iPhone waar vanaf dat moment jouw eigen nummer op actief is.

Dus vergeet je nieuwe simkaart niet mee te nemen als je die dag niet thuis zult zijn :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:13.