iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Family sharing! Wat heb ik er aan? Wat doet het? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/168715-family-sharing-doet.html)

jpwg001 26-10-15 22:17

Family sharing! Wat heb ik er aan? Wat doet het?
 
Ik zie in sommige topics staan als antwoord op problemen, dat je family sharing in kunt stellen. Ik heb een iPhone en een iPad, mijn vrouw heeft een iPhone en een iPad, mijn dochter heeft een iPod en een iPad en mijn zoon heeft een iPad. Wat kan family sharing voor ons betekenen?

Blazez 26-10-15 22:26

een gedeelde familie agenda
Apps die de een gekocht heeft, kan de ander gratis installeren (geldt niet voor in-app aankopen)
Een betaalpunt/methode
Je dochter kan een app (zeg maar) bestellen. Als jij goedgekeurd hebt (en jij betaald hebt) kan ze hem installeren
Gedeelde foto albums

Om er maar een paar te noemen

Edit: voor ik het vergeet, natuurlijk is ook een voordeel dat je gescheiden accounts gebruikt. dat heb jij natuurlijk nu ook al, maar vaak is het een goed oplossing voor mensen die de hele familie gebruik laten maken van hetzelfde account (waardoor berichten en oproepen slecht of niet gescheiden gehouden kunnen worden)

debroei 26-10-15 23:03

Nadeel is dat diensten zoals iTunes match, iCloud extra opslag ruimte miet gedeeld kunnen worden. Wat ik erg handig vindt is dat je onder 1 account ook je Fotostream kiekjes onderling deelt zonder verder handelingen te hoeven verrichten. Voor een ander is dit misschien juist weer een nadeel.
Voor mij persoonlijk de redenen genoeg om vooralsnog niet op te splitsen, geen zin om meerdere keren voor opslag te betalen wanneer ik dit nauwelijks vol krijg.
Want wat is nou 5 gb met een iPad van 128 gb.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:34.