iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Stiller geluid bij opnames iPhone 6S (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/172649-stiller-geluid-opnames-iphone-6s.html)

Neil Mcauly 10-05-16 21:28

Stiller geluid bij opnames iPhone 6S
 
Beste,
Korte voorstelling: 36jaar, afkomstig West-Vlaanderen en kom hier meteen binnenvallen met een ambetante vraag. (ale voor mij toch)

Mijn vrouw heeft een iPhone 6S en vandaag kwamen ze opnames doen in haar klasje van VTMKzoom. Tussen de opnames door heeft ze van de kinderen filmpjes gemaakt die repeteerden. Haar directeur zag haar opnames en had deze graag gebruikt voor op de website en dergelijke.
Bij thuiskomst merkte ze dat het geluid die bij de beelden horen niet duidelijk zijn. De geluiden die zijn opgenomen als het stil is in de omgeving zijn mooi zuiver en verstaanbaar opgenomen. Echter als het omgevingsgeluid luider wordt dan heeft de iPhone de geluiden zeer stil opgenomen??? Snap er niks van.

Als we een zelf opgenomen filmpje afspelen dan speelt hij het geluid normaal af. Als we een filmpje opnemen en ergens in het filmpje dicht bij de luide radio gaan of iets in de gsm roepen dan speelt hij het luidste zeer stil af, te stil, onverstaanbaar.
Conclusie: de microfoons werken en de luidsprekers ook, dus dit kan het probleem niet zijn. In de instellingen vind ik ook niet direct iets.

Dus mijn vraag: heeft er iemand soortgelijke ervaringen, wat is de oorzaak hiervan en kunnen we de opgenomen beelden boosten zodat deze nog bruikbaar kunnen zijn?

Alvast bedankt

Grtz Neil.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:20.