iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Geheugen Opslag opruimen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/173029-geheugen-opslag-opruimen.html)

Vic55 01-06-16 11:09

Geheugen Opslag opruimen
 
Er zullen hierover wel al topics zijn, maar ik vindt niet zo direct een duidelijk en eenvoudig overzicht erover. Omdat we binnen kort op verlof vertrekken wil ik graag maximale ruimte vrij hebben zowel op men iPad als iPhone.
Als ik via iTunes kijk zie ik ruimte ingenomen door documenten en gegevens en ook andere. Misschien eerst kan er me iemand een overzicht geven wat dit zoal is. En te tweede wat zijn de nodige stappen om dit gebruik tot ervan te beperken. Of met andere woorden, wat zijn de eenvoudige stappen die men kan doen om maximaal geheugen vrij te maken.

jplt 01-06-16 11:20

"Ruimte vrijmaken zonder data te verwijderen

Er een handige truc om iPhone geheugen vrij te maken zonder data of apps te verwijderen. Om dit te bewerkstelligen, ga je naar de iTunes Store. Klik onderin op ‘Films’ en kies een willekeurige film met een hogere bestandsgrootte dan het vrije geheugen op je iDevice. In ons geval kiezen we voor de film Closer, die met zijn grootte van 4,34GB natuurlijk nooit past op onze iPhone 5S met slechts 845MB aan vrije opslagruimte.

Wat volgt als je op ‘Koop’ of ‘Huur’ drukt, is een melding dat de film niet gedownload kan worden. Als je vervolgens op ‘Instellingen’ drukt en naar ‘Opslag en iCloud-gebruik’ gaat, zul je zien dat de vrije opslag is toegenomen. Je hoeft voor deze truc niet daadwerkelijk een film aan te schaffen."

Na dat ik dit een paar keer had gedaan ging ik van 1,7 naar 5 gb vrij. Ik heb de film Cleopatra gebruikt. Misschien dat je er wat aan hebt.

Vic55 01-06-16 13:10

Dank u voor de tip. Maar bestaan er ook meer gestructureerde methoden via instellingen of zo?

XIII 01-06-16 13:10

Opslagruimte vrijmaken op je iPhone: 7 gouden tips


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:49.