iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Dataverbruik op Wi-Fi extreem groot (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/173203-dataverbruik-op-wifi-extreem-groot.html)

Peter ON5US 11-06-16 12:21

Dataverbruik op Wi-Fi extreem groot
 
Hallo,
Sinds enkele weken merk ik dat we voor ons internet op de kabel tegen de data-limiet aanlopen.
Ik controleerde ons dataverbruik om het uur en merkte dat er zo'n goeie 1 à 1,5 GB per uur doorheenging.
Omdat we diverse apparaten op Wi-Fi hebben, heb ik eenvoudigweg het Wi-Fi-paswoord veranderd en gemerkt dat het dataverbruik stagneerde. Oorzaak zit dus zeker op een Wi-Fi-apparaat.

Daarna heb ik 1 voor 1 een apparaat op Wi-Fi toegelaten en merkte dat bij een iPad het dataverbruik plots terug in de hoogte ging.

Dader dus gevonden, maar welke app is nu de dader?
Ik las dat je per app het dataverbruik in kaart kan brengen, alleen... is dat enkel voor 3G/4G gebruik. Ik wil het weten voor Wi-Figebruik. Iemand een idee hoe dit moet?
Nu heb ik wel het vermoeden dat YouTube wel eens de dader zou kunnen zijn. Ik snap dat het verbruik oploopt als de kinderen actief filmpjes bekijken, maar als ze bv 's nachts in bed liggen (en de iPad ligt niet bij hen), dan blijft het verbruik oplopen. Als het scherm aan blijft (wat zo is als je YouTube bekijkt), dan komt er na het filmpje telkens een nieuw filmpje, wat verklaart waarom het verbruik ook 's nachts zou oplopen. Maar de schermen zijn zwart 's nachts en er is hoog dataverbruik dus denk ik dat YouTube toch nog streamt, terwijl je denkt dat hij dat niet zou doen.

Graag tips/advies.

Guest-20180925190238 11-06-16 12:32

Verwijder de JoeTjoep app eens uit de achtergrond als de app niet meer gebruikt wordt. In iOS 8 en 9 zou dat automatisch moeten gebeuren met een Jetsam Event. In iOS 7 niet.

vy 73 de ON8xx


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:08.