iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Advies voor reservekopie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/174254-advies-voor-reservekopie.html)

Parachute 04-09-16 14:51

Advies voor reservekopie
 
First of all: Ik weet dat er al duizenden topics als deze bestaan. Maar ik zag wat tegenstrijdige berichten, dus voor de zekerheid vraag ik het gewoon.

De laatste maanden stroomt mijn 5S batterij echt leeg en deed mijn vingerafdrukscanner vanuit het niets het niet meer. Vanochtend deed ik een hard-reset en sindsdien flikkert mijn scherm -overigens vreemd dat ik daar meer berichten van zie, bekend probleem in 9.3.5?-. Verder werkt de iPhone overigens prima. Nu lijkt me het slim om voor deze problemen te herstellen naar de fabrieksinstellingen.

Het probleem is alleen dat ik ontzettend veel WhatsApp-data heb, belangrijke notities en behoorlijk wat foto's en videos. Ook gebruik ik de Gezondheidsapp regelmatig.
Mijn iCloud account zit helemaal vol met oude automatische reservekopieën, nu kan ik die natuurlijk leegmaken, maar het lijkt me handiger om dan een reservekopie te maken via iTunes.

Nu had ik de volgende vragen, waar ik na Googelen nog niet echt uitkwam:
- Is een iTunes reservekopie minstens zo volledig?
- Wordt mijn WhatsApp data nou wel of niet bewaard in een iTunes reservekopie? (Naast foto's, notities)
- Komt het er eigenlijk op neer dat je dus bij een reservekopie + fabrieksinstellingen, zo niets kwijtraakt, behalve dat je de apps opnieuw moet installeren?

Alvast bedankt voor de reacties!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:00.