iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   FLAC en WAV overzetten en beluisteren iPhone 6s (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/174289-flac-wav-overzetten-beluisteren-iphone-6s.html)

nandofromsittard 08-09-16 23:24

FLAC en WAV overzetten en beluisteren iPhone 6s
 
Hallo,

Na mijn hele leven altijd Android te hebben gebruikt ben ik maar eens overgestapt op iOS, het is even wennen maar ik moet zeggen dat het me wel bevalt.
De afgelopen tijd heb ik veel muziek gestreamd via de SoundCloud app, helaas vreet die flink aan mijn batterijduur en daarom wil ik graag mijn muziek beluisteren via de ingebouwde of een 3rd party muziekspeler. Kan iemand mij uitleggen hoe ik het makkelijkste FLAC en WAV bestanden kan overzetten en beluisteren op mijn iPhone? Op Android is het zoals sommige van jullie misschien weten heel easy om elk soort bestand over te zetten naar je toestel, maar hoe zit het nu in elkaar op iOS?

Ik hoor graag van jullie.

Greetings.

iPhoneAlot 09-09-16 04:12

Welkom!
Dat loopt via iTunes. Je voert in waar jouw muziek staat en stelt in wat de resolutie op de iPhone moet worden en je laat de boel synchroniseren. iTunes ondersteunt helaas geen FLAC, dat zal je eerst moeten converteren naar M4a (lossless als je wilt) of een ander ondersteund format.
Als je veel muziek hebt, dan is 16GB snel vol. Voor €25,-/jaar kun je iTunes Match gebruiken. Die service uploadt al jouw muziek naar de cloud en is daarna te streamen via de iPhone. Je kunt daarbij zelf bepalen welke nummers jij offline beschikbaar wilt hebben voor momenten waarop je geen Wi-Fi ter beschikking hebt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:39.