iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   probleem twee factor authenticatie na upgrade IOS10 verder (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/174350-probleem-twee-factor-authenticatie-na-upgrade-ios10-verder.html)

bertoes 14-09-16 04:55

probleem twee factor authenticatie na upgrade IOS10 verder
 
Goedemorgen allen,

Situatie en Probleembeschrijving:
Ik woon voor langere periode in Indonesie en gebruik een plaatselijke simkaart. Nu heb ik een upgrade gedaan naar IOS10 en ben vergeten vooraf mijn nederlandse simkaart te installeren op mijn iphone. Upgrade is dus gedaan met mijn indonesische simkaart. Upgrade is perfect uitgevoerd, maar tijdens opnieuw opstarten vraagt hij om een twee traps verificatie; er is een bericht gestuurd naar mijn vertrouwde apparaten!. Echter mijn ned. Simkaart was op dat moment niet aktief. Ik heb toen mijn ned. Simkaart in de tel. Van mijn vrouw gestopt en opnieuw een code laten versturen naar mijn. Ned. Nummer. Deze code ingeklopt in verificatie proces maar verificatie mislukt. Nu al een paar keer een nieuwe code naar mijn ned. Nummer laten versturen dat ik gebruik op tel. Van mijn vrouw. Deze verzoeken komen echter niet aan!
Ik kan mijn iphone dus nu niet gebruiken.
Ik dacht via itunes op ijn macbook pro mijn tel. Te herstellen, dit lukt mniet omdat om mijn eigen iphone Zoek mijn Iphone aanstaat en deze eerste moet worden uitgezet. Getracht dit via Icloud te doen, maar ook hier krijg ik de melding dat er een bericht naar mijn vertrouwde apparaten is gestuurd, waarvan de verificatie niet werkt. Ik sta dus nu volledig vast, mijn eigen iphone kan ik niet meer gebruiken wegens verificatie problemen.
Iemand enig idee hoe ik mogelijk verder kan om mijn eigen iphone weer werkend te krijgen?
Heel veel dank voor meedenken en uw inzet.

ipotdje 14-09-16 09:44

kan het helpen als je hem in herstelmodus zet hem (verbonden met itunes) en dan herstelt via iTunes?

bertoes 14-09-16 09:52

Dsnk voor reactie. Wat bedoel je met herstelmodus, DFU mode?
Heb ik nog niet bij stilgestaan, ga het nu proberen. Tot zover nogmaals dank

ipotdje 14-09-16 09:57

DFU mode inschakelen op iPhone en iPad

doe dit wel enkel als niets anders meer lukt, je data zal van de iPhone gewist worden en je kan die enkel terugzetten als je een reservekopie had gemaakt

bertoes 14-09-16 10:34

Ipodtje, wederom dank voor meedenken. Reserve kopie had ik vooraf op mijn macbook pro gemaakt. Op dit moment ben ik software aan het downloaden. Duurt even want Wi-Fi verbinding hier is niet zo snel als in nederland.
Ik laat weten of herstel gelukt is. Nog een vraagje over die 2 traps verificatie: als ik upgrade via itunes dan zal ik waarschijnlijk weer te maken krijgen met de verificatie. Als apple dan een verificatie code stuurt naar mijn ned. Nummer dat actief is in de te update iphone, dan kan ik tijdens dit proces toch geen sms of melding ontvangen?

XIII 14-09-16 11:12

Vertrouwde apparaten zijn toch gekoppeld aan je Apple ID en niet aan een simkaart?

Welke apparaten zie je als vertrouwd op iCloud.com?

bertoes 14-09-16 11:15

Mijn iphone 6 en mijn macbook pro

XIII 14-09-16 11:33

Oh, het is inderdaad ook gekoppeld aan telefoonnummers (dus simkaarten):

https://support.apple.com/nl-nl/HT204915

Misschien kun je zelf handmatig een code "verkrijgen" op je MacBook?

https://support.apple.com/nl-nl/HT204974


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:03.