iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Interne mic iPhone blijft aan (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/174614-interne-mic-iphone-blijft.html)

bartus72 05-10-16 08:15

Interne mic iPhone blijft aan
 
Wie kan mij helpen? Ik wil graag de iPhone van mijn zoon (iphone 5) aansluiten aan zijn mixer om zodoende tijdens zijn internet radio uitzending live call uit te voeren. Hiervoor hebben we een splitter gekocht die in de 3,5 mm aansluiting gaat van de iphone. Deze split in een 3,5 mm stereo tbv audio out en een 3,5 mm aansluiting tbv mic in. Wanneer ik een eenvoudige microfoon aansluit, dan werkt het goed, maar ik wil niet de mic aansluiten maar een audio out van de mixer, zodat de beller ook mee kan luisteren met de uitzending. Echter zodra ik de mic-in aansluiting van de splitter op een audio-out van mijn mixer aansluit, ziet de iPhone dit niet als een mic en zet de 'headset' mic uit en de interne mic aan. Erg vervelend. Kan iemand mij helpen?????

iGadget 05-10-16 09:17

Een 3,5mm jack splitter heeft normaal 3 contacten voor link/rechts/massa. Voor de microfoon is een vierde contact nodig zoals je ziet bij je Apple earphones.
Ik weet niet of je daar een splitter voor zal kunnen vinden.

bartus72 06-10-16 19:31

Beste iGadget,

Ik heb onderstaande spitter (zie weblink)

https://www.allekabels.nl/na/0/12898...er-stereo.html

Volgens mij zou deze goed genoeg moeten zijn. Zou het kunnen zijn dat de mic ingang geblokkeerd wordt doordat er te veel 'stroom' wordt aangeboden door de mixer?

Groet Bart


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:38.