iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   telefoon gecrast maar moet data nog veilig stellen! Help! (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/174811-telefoon-gecrast-maar-moet-data-veilig-stellen-help.html)

Mdegrave 26-10-16 18:50

telefoon gecrast maar moet data nog veilig stellen! Help!
 
Hallo,
Ik zit met een groot probleem. Mijn iphone 5 is gecrast, hij geeft alleen een wit appeltje weer en wordt daarna weer zwart.
Nu heb ik dit al bij de GSM dokter neergelegd maar deze geeft aan dat het om een software fout gaat en kan alleen de telefoon repareren als hij eerst de telefoon leegmaakt.
Nu wil ik dus een back up maken maar dit kan niet omdat ik de telefoon niet in kan. Ik weet nu dus niet hoe ik al mijn foto’s & data veilig kan stellen. Weten jullie een mogelijkheid waarmee ik mijn data kan veiligstellen?

Het meest erge van dit alles is nog wel dat er door een ongeluk mijn back up op de pc verloren is gegaan. Het erge hiervan is het feit dat ik 10 september ben getrouwd en nu alle foto’s mis van deze dag. (foto's staan ook niet in ICloud)
Help!

Guest-20180925190238 26-10-16 19:51

1) Een iPhone is geen USB-stick of geheugenkaart;
2) Het bestandssysteem van iOS is HFS+ (journaled);
3) De systeem- en gebruikerspartitie worden gemount tijdens het bootproces;
4) De gebruikerspartitie is alleen beschikbaar als iOS opgestart is;

Ergo, als het besturingssysteem niet opstart zul je geen backups kunnen maken of foto's van de iPhone kunnen plukken.

Met (peperdure) forensische methodes is er misschien wel iets mogelijk. Eventueel door de geheugenchip uit het toestel te verwijderen en extern te mounten op een computer die het HFS+ formaat kan lezen. Met deze methode kan de encryptie wel nog in de weg zitten.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:12.