iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone met waterschade: laten repareren, inruilprogramma of nieuwe kopen? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/174966-iphone-waterschade-laten-repareren-inruilprogramma-nieuwe-kopen.html)

MarkS75 22-11-16 20:12

iPhone met waterschade: laten repareren, inruilprogramma of nieuwe kopen?
 
Hoi, Ik ben Mark. Ik heb rond in het forum gekeken, maar ik konde geen duidelijk aantword aan mijn dilemma kunnen vinden. Mijn iPhone 6 is in het water gevallen maar ik weet het niet of ik het moeten laten repareren/herstellen, inruilen of gewoon een nieuwe kopen. Zo te zien zijn prijzen voor een iPhone reparatie met waterschade best hoog, vooral als je denkt dat je 1) geen garantie krijgt dat je telefoon weer doet 2) vaak moet je alleen betalen om je telefoon te laten onderzoeken :( Het inruilprogramma lijkt me wel aantrekkelijk, maar het is mij niet duidelijk als je een "brand new" toestel krijgt of een refurbished :confused: Ik kan altijd een nieuwe kopen, maar tja dt is echt de laste optie. Kunnen jullie mij hier adviseren aub?

Pleur 23-11-16 08:19

Als je in het verleden niet buiten een geautoriseerde partij een reparatie hebt laten uitvoeren, zou ik kijken of je schade binnen een verzekering valt. Inboedel- of doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld en daarna alsnog laten repareren.

MarkS75 24-11-16 13:05

@Pleur In het verleden heb ik wel mijn scherm later repareren via een GSM winkel. Of die wel of geen geautoriseerde reparateur was, weet ik het niet :( Maak het die uit?

faire4u 24-11-16 13:15

Als jij je iphone al eens door derden (dus niet door Apple zelf) hebt laten repareren dan weigert Apple om je iphone te onderzoeken of om deze te repareren. Garantie vervalt (als die nog garantie zou hebben) wanneer ze niet originele onderdelen aantreffen.

Pleur 24-11-16 13:50

Dat verschilt inderdaad ook wat voor GSM winkel het is geweest. Het winkeltje 'om de hoek' zal het waarschijnlijk ongeautoriseerd hebben gedaan. Het kan ook zijn dat de telecomzaak een reparateur heeft die wel geautoriseerd is. Welke winkel is het geweest?

MiRoJo 28-11-16 12:22

Het hangt er helemaal vanaf of er een origineel scherm in gezet is of niet. Nu hoor ik veel mensen al denken dat buiten Apple om geen originele schermen te verkrijgen zijn, maar dat is niet helemaal juist. Er zijn bedrijven die van het originele scherm de glasplaat vervangen en dit scherm dan wee als origineel verkoopt. In dat geval zit er gewoon een origineel scherm in en zal Apple dat verder niet merken.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:43.