iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Help! Problemen touchscreen na vervanging scherm. (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/175153-help-problemen-touchscreen-na-vervanging-scherm.html)

GJvanderVoort 01-01-17 17:53

Help! Problemen touchscreen na vervanging scherm.
 
Beste allemaal, Een aantal dagen geleden heb ik zelf het lens glaasje van mijn iphone 6 plus vervangen. Hierbij heb ik alle connectoren los gehad en later weer terug geplaatst. "Missie Lens" geslaagd, maar naderhand bleek ik dus het scherm om zeep te hebben geholpen. Na de reparatie is het gezeur begonnen en vertoond het touchscreen zeer onnauwkeurig gedrag, en het scrollen gaat vaak ook schokkerig. . Bv. Als ik het scherm wil unlocken en ik raak de 5 aan dan licht de 8 op..... Ook bij gebruik van verschillende apps is er onnauwkeurig en irritant gedrag. De automatische scherm blokkade werkt ook niet meer (goed).

Ik ben al terug geweest na de reparateur (geen apple) en hem aangesproken op de volgens mij onkundige reparatie en/of inferieure onderdelen. De winkelier vertelde mij dat een of andere sensor kapot zou zijn en dat ik die dan maar moest laten vervangen. Hij was behoorlijk vaag en was niet echt specifiek over wat voor sensor hij dan bedoelde. De proximity sensor werkt in ieder geval nog wel als ik de sensor afscherm. Voor de rest weet ik eigenlijk niet of dat ding nog meer doet, en of er nog sensoren zijn die nodig zijn voor de werking van het touchscreen.

Mijn vragen zijn nu: Heeft iemand ervaring met zo'n soort mankement, en zou de reparateur gelijk kunnen hebben? Ik ben erg blij met mijn telefoon, en baal er behoorlijk van dat ik hem zelf gesloopt heb. Ik hoop dat iemand mij hiermee een stukje verder kan helpen.

In elk geval alvast dank voor de moeite, en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Otje82 01-01-17 19:09

Wat heeft de reparateur er mee te maken, als je zegt dat je 'm zelf vervangen hebt?

GJvanderVoort 02-01-17 10:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Otje82 (Bericht 1028972)
Wat heeft de reparateur er mee te maken, als je zegt dat je 'm zelf vervangen hebt?

Na het door mijzelf succesvol repareren van de cameralens is de schade aan het scherm ontstaan. Het scherm is door een reparateur vervangen en hierna zijn de klachten ontstaan.

faire4u 02-01-17 18:31

Grote kans dat jij de connectoren van het scherm niet goed erop heb gezet, zet ze er nogmaals goed op (wel eerst batterij los koppelen). Let er ook op dat je bij de metalen afdekplaatje van deze connectoren de schroefjes op de juiste plaats terug schroeft anders kan er nieuwe problemen ontstaan. Mocht deze actie niet helpen dan is het scherm defect en is er een goedkope scherm van slechte kwaliteit gebruikt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:33.