iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Mogelijkheid tot sorteren foto's in 'foto's app' (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/175837-mogelijkheid-sorteren-foto-s-foto-s-app.html)

nixtie 22-02-17 15:30

Mogelijkheid tot sorteren foto's in 'foto's app'
 
Goedemiddag,

Ik heb de aangegeven soortgelijke discussies bekeken, en ook al even op google gestruind voordat ik besloot mij aan te melden voor dit forum en een bericht achter te laten.

Ik kom er namelijk niet uit. Mijn Iphone is vorige week gecrasht. Wat er precies is gebeurd kunnen ze me niet vertellen, maar Teleplan heeft een software flash gedaan en nu werkt hij weer. Fijn, maar omdat ik geen backup had of icloud, ben ik al mijn foto's en filmpjes kwijt.

Nu ben ik zo slim geweest om aan vele vrienden en vriendinnen te vragen of ze foto's met mij willen delen via een gedeeld album. Die sla ik vervolgens weer op op mijn telefoon en zo komen ze weer in de map 'alle foto's' terecht. Alles staat nu echt door elkaar i.p.v. op chronologische volgorde. Sommige foto's hebben wel een datum, anderen hebben de datum waarop de foto nu afgelopen week door een vriend met mij gedeeld is.

Is er een mogelijkheid om de foto's handmatig te sorteren in de map 'alle foto's'. Ik weet dat het volgens mij wel mogelijk is wanneer je zelf een nieuwe map aan maakt, maar volgens mij is het niet mogelijk in de basis map toch?

Groet Nick

Pleur 23-02-17 09:25

Het is helaas niet mogelijk om foto's te sorteren in Alle Foto's of de Filmrol.

nixtie 23-02-17 10:44

Dank voor je reactie. Vervelend dat dit niet mogelijk is. Ik kon er ook niks over vinden, maar hoopte op een gouden tip.

Is het wellicht wel mogelijk om de foto's er vanaf te halen, en met Itunes weer toe te voegen (en in de foto's zelf de datum aanpassen, zodat er chronologie ontstaat). Of helpt dat niks?

Guest-20180925190238 23-02-17 10:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door nixtie (Bericht 1030519)
...en met Itunes weer toe te voegen (en in de foto's zelf de datum aanpassen, zodat er chronologie ontstaat).

iTunes is zeker geen oplossing. iTunes zet nooit de originele foto op een iDevice maar wel een kopie die aangepast is aan de resolutie van het specifieke iDevice.

Je zou het eens kunnen proberen met PhotoSync. Dus de plaatjes er afhalen met PhotoSync. Dan op een computer de EXIF metadata aanpassen. En dan de foto's terugzetten op de iPhone met PhotoSync.

https://www.photosync-app.com

Vic55 23-02-17 10:58

Misschien is het een oplossing voor u als je in de foto app een album aan maakt en daarin al deze foto plaatst. Dan kun de volgorde van deze foto in dat album wel aan passen (maar dan enkel in dat album en niet in filmrol of zo hé)

nixtie 24-02-17 10:13

Bedankt, via photosync werkte niet. Denk dat er inderdaad niks anders op zit dan een nieuwe map aanmaken, en daarin sortering aan te brengen. Thanks.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:05.