iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone heeft problemen met laden (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/176097-iphone-heeft-problemen-laden.html)

JanG 11-03-17 11:51

iPhone heeft problemen met laden
 
Vorige week zondag liep de accucapaciteit van mijn iPhone snel terug, zonder echt veel met de telefoon te hebben gedaan. Na een half uurtje aan de lader gehangen te hebben, zag ik dat de capaciteit nog verder gedaald was.

Volgende pogingen gaven of hetzelfde resultaat of het laden werd na een paar seconden weer gestopt. Ik heb meerdere adapters, kabels en power banks geprobeerd.

Tegen de avond Apple maar gebeld. Na een test kreeg ik te horen dat alles goed leek met de accu, maar dat er een update in de wacht stond van iOS en dat dit de oorzaak kon zijn. Met nog 22% van de accu snel de update gedraaid. Toen de update klaar was resteerde er slechts 2% van de accucapaciteit.

Hierna direct de lading er op en de telefoon begon weer te laden. Niet zonder horten of stoten, want het laden werd 2-3 keer onderbroken voordat de accu weer volledig vol was.

Gisteren was de telefoon 's morgens (na de hele nacht laden) voor 78% geladen. Na opnieuw aansluiten raakte de accu wel vol. En gisteravond stopte het laden ook weer.

Wat zou dit kunnen zijn? Het is erg lastig als je er niet van op aan kunt dat de telefoon laadt en je steeds moet kijken of het laden nog wel bezig is.

PS: hoe kan een update voor dit probleem zorgen? Stel ik draai op iOS 9 en alles werkt perfect. Hoe kan het dan "ineens" niet meer werken als iOS 10 als update komt. Mijn iPhone heeft immers een jaar probleemloos met iOS9 gewerkt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:42.