iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   grafisch probleem op al mijn apple devices (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/178347-grafisch-probleem-op-mijn-apple-devices.html)

NielsG046 29-08-17 00:37

grafisch probleem op al mijn apple devices
 
Hallo …forum, ik heb al een tijdje een serieus tenenkrommend problem met al mijn apple devices ( iphone7, iMac late 2015 en appleTV. De beste manier waarop ik het kan omschrijven is dat de devices op de een of andere manier niet volledig de hoeken en randen van het scherm (alsin de user interface) kunnen registreren. Dit leidt ertoe dat alle objecten verkeerd/scheef op het scherm worden weergeven en op een onnatuurlijke manier bewegen (dan heb ik het niet over het normale paralax bewegen wat je uit kunt zetten met verminder bewegen). Als voorbeeldje hieronder een plaatje van de itunes mini speler en de zoom indicatie rechthoek zoals die op mijn scherm worden weergegeven, zoals je ziet is het geheel asymmetrisch en uit proportie.

http://i64.tinypic.com/op4tn6.jpg

Terwijl ik type komt het vaker voor dat de typecursor focus verlies en ik dus weer handmatig op het tekstveld moet klikken om verder te kunnen typen waar ik gebleven was. Vaker lopen apps vast en werken ze niet meer tot ik ze force quit en opnieuw opstart. Op mijn iPhone krijg ik tevens ook vaak te horen van mensen dat ik lastig te verstaan ben. Buiten het bovenstaande is het geheel gewoon heel erg afleidend door de rare verspringen die constant op het scherm plaats vinden

Clean installs van iOS/Sierra lossen het probleem totaal niet op. Ik heb mijn hele harde schrijf en telefoon tot 3 keer toe volledig gewist in de hoop op verbetering en omdat me dat telkens aangeraden werd door iemand van Apple Support. Rebooten/Force restarten maakt tevens ook geen verschil. Ook andere troubleshooter tips die ik online vond heb ik geprobeerd, safe mode, command+option+P+R, de iMac tijdelijk van de spanning af laten etc. etc., als je het kan bedenken heb ik het waarschijnlijk geprobeerd. Men zou denken dat hiermee software gerelateerde kwesties uitgesloten zouden zijn.

Met bovengenoemde kennis gaat men dan vervolgens uit van hardware matige fouten, maar om de een of andere reden vind ik dat frappant, omdat exact hetzelfde probleem op 3 verschillende devices is ontstaan. Wellicht ‘communiceren’ ze met elkaar terwijl ze op hetzelfde netwerk zijn aangesloten? Of vanwege de synchronisatie die via iTunes plaatsvindt? Er werd mij aangeraden mijn devices aan te bieden bij een erkend Apple service punt.

Nu volgt het meest verwarrende/ bizarre aan deze hele situatie, zowel mijn iPhone als mijn iMac zijn tot tweemaal toe bij verschillende apple service punten volledig door de hardware tests gekomen, dus ik ontving ze telkens terug zonder dat er ook maar iets van reparatie had plaatsgevonden, alleen de mededeling dat het wellicht veroorzaakt werd door bepaald software, maar dat is onzin, want zelfs met een volledig schone installatie vind het probleem plaats

In conclusie kan ik ook nergens op het internet of waar dan ook informatie vinden van anderen die eenzelfde soort probleem zijn tegengekomen en hoe die het opgelost hebben. En ik heb echt flink gegoogeld met alle termen die ik maar kon bedenken! Dus deze post hier is letterlijk 1 van mijn laatste opties om dit opgelost te krijgen!

Ik heb een hoop video’s geüpload op mijn cloud om het probleem nog beter tot de verbeelding te laten spreken


iMac
1: https://1drv.ms/v/s!AlCAjbaZ7frOg7ZM...OaAv6w(Opstart proces wat erg lang duurt, ook direct in het begin een rare flikkering in het scherm. Ik heb het zoom indicatierechthoekje alleen geactiveerd ter verduidelijking voor de filmpjes, ik gebruik de zoom functie zelf niet regelmatig.)

2: https://1drv.ms/v/s!AlCAjbaZ7frOg7ZLQq9jswPRaXmH-w(Erg schokkerig/haperig beeld in de launchpad terwijl ik probeer te switchen naar de volgende pagina via het 1 finger swipe gebaar met de muis)

3: https://1drv.ms/v/s!AlCAjbaZ7frOg7ZJuEQ2A2ilrQOYrg(Nog een opstart filmpje, ditmaal met het apple logo en de laadbalk die je tevens ook heel erg ziet verspringen telkens.)



iPhone
1: https://1drv.ms/v/s!AlCAjbaZ7frOg7ZS...t6OQ(Hetzelfde soort vreemde weergave, ook reageerd het touchscreen slecht op aanraken)

2: https://1drv.ms/v/s!AlCAjbaZ7frOg7ZT8Q2e5mpVTe1hyA (Met een zoom venstertje ter verduidelijking van het probleem)

Apple TV:

https://1drv.ms/v/s!AlCAjbaZ7frOg7ZWV8iOCaooEshpLQ
Bedankt alvast voor de genomen tijd en hopelijk kan iemand me verder helpen met dit probleem!

Guest-20180925190238 29-08-17 11:22

Als de bezwering: "Vade retro Satanas" niet werkt moet je misschien een exorcist raadplegen. :)

Het enige wat een iMac, iPhone en  TV gemeenschappelijk hebben is het merk "Apple". Die dingen gebruiken verschillende CPU/GPU. Bij de iPhone en  TV in de vorm van een SoC.

Vermoedelijk is er een externe oorzaak. Magnetische of electro-magnetische interferentie? Heeft de iPhone deze problemen ook op een andere locatie? In een andere straat of dorp?

NielsG046 29-08-17 11:42

Ik denk gewoon hardop na he, kan goed zijn dat het niet klopt, of wat dan ook. Feit is dat dit probleem op alle apparaten tegelijk is ontstaan en ik het niet opgelost krijg. Locatie maakt niet uit, heb mijn iMac ook in 2 andere huizen aan gehad zonder verschil, evenals mijn telefoon, tis niet zo dat als ik ergens anders ben het zichzelf magischerwijs oplost helaas (was t maar zo :\ :()

Guest-20180925190238 29-08-17 12:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door NielsG046 (Bericht 1034768)
Ik denk gewoon hardop na he...

Doe ik ook. Ik denk dat het heel moeilijk gaat worden om zulke (onverklaarbare?) problemen via een forum op te lossen. Succes verder. :)

peerenbooms 29-08-17 17:40

Bekijk je op alle toestellen met dezelfde mediaplayer. ?

trimix 29-08-17 21:59

in wat voor hoesje zit bv de iphone ? net wat Timosha zegt Magnetische of electro-magnetische interferentie daar zou ik het ook in zoeken
Of de plaats waar je je apparaten gebruikt verschillen deze ? of altijd op dezelfde plaats ?

NielsG046 01-09-17 01:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door trimix (Bericht 1034789)
in wat voor hoesje zit bv de iphone ? net wat Timosha zegt Magnetische of electro-magnetische interferentie daar zou ik het ook in zoeken
Of de plaats waar je je apparaten gebruikt verschillen deze ? of altijd op dezelfde plaats ?

Geen hoesje (living on the edge, I know ;p). mijn telefoon gebruik ik natuurlijk overal waar toepasselijk. de iMac staat vrijwel altijd op dezelfde plaats maar af en toe gaat hij ook mee als ik meerdere dagen op t huis van mijn ma pas bijv.

Maar waar ik de devices gebruikt maakt voor zover ik tot op heden heb kunnen waarnemen geen enkel verschil

NielsG046 12-09-17 03:32

Bump aangezien ik het nog steeds niet heb kunnen oplossen (en Apple support ook niet :-/)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:54.