iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Siri verstaat mij niet/werkt niet goed (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/178960-siri-verstaat-niet-werkt-niet-goed.html)

iMC 07-10-17 09:14

Siri verstaat mij niet/werkt niet goed
 
Ik heb gisteren mijn iPhone 8 plus gekregen. Ik heb alles ingesteld en ook de laatste update er op gezet. Helaas heb ik problemen met Siri. Ik krijg He, siri niet aan de praat. Ze reageert niet op mijn stem. Als ik Siri via de home knop gebruik, krijg ik vaak al suggesties voor ik iets vraag, of ze wacht niet tot ik klaar ben met praten of ze verstaat me niet. Op mijn iPhone 6 en mij ipad pro 9,7 werkt het prima. De microfoons werken ook. Opnieuw opstarten helpt niet.
Ik gebruik siri niet zo vaak, maar wil wel dat gewoon functioneert.

Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn.

Celf 07-10-17 09:41

Hoe gebruik jij Siri, eerst “hey siri” roepen...wachten op de pingel en vervolgens de vraag stellen?

iMC 07-10-17 09:46

Het gaat al niet goed bij het configureren van Hey, siri. Ik krijg een melding dat Siri het het niet helemaal heeft begrepen en dat ik het opnieuw moet proberen. De indicator (de gekleurde golfjes midden op het acherm) reageert trouwens wel.

Celf 07-10-17 10:11

iPhone van mijn vrouw had hetzelfde probleem. Door de zinnen sneller uit te spreken en geen pauze te laten vallen tussen “hey Siri” en de rest van de zin/vraag is het uiteindelijk gelukt. Sindsdien werkt het goed.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:41.