iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Iphone (1st gen) Blijft raar doen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/18200-iphone-1st-gen-blijft-raar-doen.html)

krizzz 04-08-08 22:18

Iphone (1st gen) Blijft raar doen
 
Mede Forumleden,

Ik blijf problemen ondervinden met de 1.2.0 Firmware. Mij verhaal is als volgt.

Ik heb de Iphone ooit gekocht in NY met 1.1.4 ingebakken. Vervolgens in nederland nog een keer 1.1.4. erop geknalt en mijn iphone werkte heerlijk.
Vervolgens een aantal weken terug net na de introductie de overstap gewaagd naar 1.2.0. met de custom FW van Michael (welke hier vrij verkrijgbaar is op het forum).

Vervolgens mijn back-up die in i-tunes stond erop gezet en de carrier-instellingen laten lopen. Alles leek het te doen en ik installeerde er vrolijk op los via de app store. Echter mijn mail-functie heeft het nooit gedaan en steeds meer apps begonnen te crashen. Ook GPRS was NIET werkend te krijgen. Ik had ook niet de mogelijkheid om mijn APN handmatig te wijzigen. Deze optie was er gewoon NIET bij mij in de FW aanwezig.

Hierop heb ik opnieuw de custom FW van Michael geinstalleerd en op aanraden van hier NIET mijn I-tunes back-up geplaatst en niet de carrier-instellingen geaccepteerd. Er leek verbetering in te zitten want mijn mail app kon gewoon geopend worden. Wi-Fi was in te stellen en mijn GPRS deed het meteen. Ideaal. Ik loop echter alleen nu tegen het volgende probleem aan. Mijn GPRS is NIET uit te schakelen en voor alles waarvoor mijn Iphone op I-net moet doet hij dit via GPRS. Ik ben gewoon verbonden via Wi-Fi (VNC pakt hij namelijk wel via Wi-Fi) maar hij weigert van GPRS af te gaan.
Ik heb nog Bossprefs kunnen downloaden via Cydia, vervolgens edge uitgezet en hoopvol Safari opgestart. Nu krijg ik een foutmelding dat er geen verbinding gevonden kan worden. GEK WORDT IK ER VAN!

Vervolgens heb ik mijn telefoon volledig gewist (via Instellingen >> Algemeen >> Reset >>) en opniuew de Custom Fw geinstallerd. En ik blijf hetzelfde probleem houden. GPRS wordt standaard als verbinding aangehouden en NIKS gaat via Wi-Fi. Ik wordt er eigenlijk een beetje gek van. Alles werkt behalve dit, en ik wordt er een beetje radeloos van.

Vandaag heb ik Winpwn geinstalleerd en de gehele reportage gevolgd zoals deze op iphoneclub staat. heeft niet mogen baten, op mijn XP bak wordt de custom FW niet afgemaakt. Ik blijf met een bestand van 1 kb zitten en Winpwn sluit zichzelf af. Zoals jullie dus lezen, ik kom geen steek verder.

Excuses voor het lange verhaal maar ik wou het duidelijk maken. Ik sta open voor suggesties!

krizzz 08-08-08 09:52

Klein Kickje,

Niemand met deze problemen?

Bomans 08-08-08 10:07

https://forum.iculture.nl/images/icons/icon2.gif Verplaatst naar problemen

zou het kunnen zijn dat je Wi-Fi antenne stuk is?

krizzz 08-08-08 14:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bomans (Bericht 163886)
https://forum.iculture.nl/images/icons/icon2.gif Verplaatst naar problemen

zou het kunnen zijn dat je Wi-Fi antenne stuk is?


Ook aan gedacht. Alleen via VNC kan ik mijn desktop gewoon bereiken. Wi-Fi werkt dus gewoon.

cypher21 08-08-08 14:44

Kun je je draadloze router wel gewoon benaderen via safari op de telefoon??

(http://192.168.1.1 of http://10.0.0.138 )

Zo ja, dan ligt het aan de instellingen op de router, zo nee, dan durf ik het eigenlijk ook even niet te zeggen

Misschien nog iets anders, hoe heb je destijds 1.1.4 unlocked? Bet ZiPhone of iplus/iliberty+


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:51.