iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 7 plus trilt niet meer na update (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/183920-iphone-7-plus-trilt-niet-meer-na-update.html)

Willem16 09-11-18 16:09

iPhone 7 plus trilt niet meer na update
 
Hallo,

Sinds de update van laatste versie van iOS11 naar 12.x werkt de iPhone van mijn vriendin niet meer naar behoren.

Problemen:
1. Trilfunctie werkt niet meer, alle instellingen mbt trillen staan goed. Er is al een keer een reset van de instellingen geweest en de software is ook al bijgewerkt vanuit iTunes. Vlak na het doen van een soft reset doet de trilfunctie het echter soms wel weer voor een paar minuten, wel met meer geluid dan normaal.
2. Als er een oproep binnenkomt geeft de iphone geen oproepgeluid. Wel heb ik ondervonden dat als ik eerst een whatsappje aan mijn vriendin stuur en meteen daarna bel dat de iphone wel geluid maakt.
3. Wekkers gaan meestal niet af. Als de wekker op bijv. 6 uur in de ochtend wordt gezet dan gaat de ene keer het scherm wel aan met de wekkermelding maar is er geen geluid, de andere keer komt zelfs de wekkermelding niet tevoorschijn, en heel soms komt het voor dat de wekker gewoon werkt

Alle deze gevallen zijn getest met beide standen van de stil/volume schakelaar. Nergens resultaat.

Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor dit probleem weet want het is zacht gezegd erg storend :-) Alvast bedankt

Willem

trimix 10-11-18 18:28

is moeilijk te zeggen waar het vandaan komt heb je de update ota gedaan ?
of is het een hardware probleem ? iphone 7 wil wel eens problemen krijgen met audiochip die dan niet meer werkt

Willem16 14-11-18 09:26

Update is inderdaad ota gedaan. Wel is een maand ervoor de trilmotor vervangen en i2c chip die trilmotor van data voorziet. Maar de problemen deden zich pas voor meteen na de update.

ikfixem 01-12-18 20:19

Het eerste wat in mij opkomt is dat door de uitgevoerde reparatie het toestel niet meer compatible is met nieuwe versies. Wie heeft dit voor je gedaan?

Willem16 13-12-18 21:51

De reparatie is uitgevoerd door een particulier. Volgens mij is de i2c chip van een kapotte iPhone 7 gedesoldeerd en geplaatst op mijn iPhone 7 plus.

Trillen werkte weer perfect na deze reparatie maar na de update naar ios12 ging alles mis

ikfixem 14-12-18 04:25

Moeilijk te zeggen zo. Moederbord issues zijn altijd naar. Hier zou je een troubleshoot op moeten laten doen. Ik vermoed dat het wel degelijk met die chip te maken heeft.

trimix 15-12-18 10:32

zo aan de symtomen te zien is het toch een defecte audio chip die geeft zulke fouten als geen geluid heel lang nodig om op te starten niet kunnen bellen of geen geluid


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:12.