iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Apple Pay op de iPhone X (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/186153-apple-pay-op-de-iphone-x.html)

mvveelen 17-06-19 09:28

Apple Pay op de iPhone X
 
Hi,

ik heb Apple Pay succesvol geactiveerd en gebruikt met mijn Apple Watch, maar op mijn iPhone X werkt het alleen als ik de iPhone ontgrendel, Wallet open en de bankpas tevoorschijn haal. Ik heb echter nog niet met de iPhone betaald, wel met de Apple Watch.

Dit zou op de iPhone moeten kunnen dmv 2 keer op de on/off button te drukken, maar dat doet niets bij mijn iPhone X.

Als ik naar "Wallet en Apple Pay" ga in Instellingen, dan staat het vinkje bij "Druk tweemaal op zijknop" UITgevinkt. Deze is echter greyed out en kan ik niet AANvinken.

Waar komt dit door? En, hij kan ik dit alsnog activeren (alles lijkt verder goed te staan)?

kubo 17-06-19 09:35

Bij mij werkt het prima op de XR.
Het schuifje in instellingen staat aan en op groen.

mvveelen 17-06-19 09:37

Het werkt ook prima bij mijn vrouw op haar 8, maar bij mij dus niet. Zij heeft daar ook niets bijzonders voor hoeven doen. Jij ook niet. Alleen is dit de situatie bij mij en wil ik graag weten hoe ik ook dmv 2 x op de zijknop te drukken direct Apple Pay kan starten.

Edit: overigens heeft het niet geholpen om de 2 kaarten te verwijderen en opnieuw toe te voegen. 2 keer op de zij knop drukken werkt niet en ik kan het nog steeds niet aanzetten in Instellingen.

Edit 2: Gevonden. Mijn toestel is Intune managed en daarbij was door het bedrijf deze optie geblokkeerd. Dit is alsnog vrijgegeven en bij het laden van de nieuwe policies zou het dus moeten gaan werken.

jpwg001 20-06-19 09:17

Ik had hetzelfde probleem op mijn XS. Bleek dat in de instellingen de functies nog niet ingesteld stond op de zijknop. Die moet je even aanzetten. Controleer ook meteen of je face ID ingesteld staat om de betaling goed te keuren.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:49.