iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Backup maken van live Photo's (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/187018-backup-maken-live-photo-s.html)

Duggel 16-09-19 11:09

Backup maken van live Photo's
 
Mijn icloud opslag van 200GB is al een tijd helemaal vol. Veruit het grootste deel is in gebruik door foto's.
Ik hoef niet zo nodig alle foto's beschikbaar te hebben op mijn telefoon, dus de oudste foto's kunnen naar een backup schijf. Dat heb ik inmiddels ook al meerdere keren gedaan (oudste kwartaal exporteren via Foto's op m'n Mac, zodat ik weer ongeveer een kwartaal verder kan).
Echter zijn de oudste foto's in de icloud die gebackupt moeten worden vanaf nu Live Photo's. Bij het exporteren worden dit gewone jpg's.
Dit vindt ik erg jammer, het "Live" deel van de foto wil ik graag ook behouden. Op verschillende websites kwam ik al de tip tegen de Live Photo's om te zetten naar gif of .mov, maar dit is naar mijn idee een belachelijke oplossing.


Een oplossing die mij zelf te binnen schoot is een tweede bibliotheek te maken in Foto's, welke ik gebruik om de foto's te backuppen. Aangezien mijn Mac aan een Timemachine hangt is dit misschien en prima oplossing. Maar het liefst zou ik de foto's gewoon in mappen opslaan per jaar / activiteit... Zijn daar mogelijkheden voor?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:04.