iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iOS14 problemen met gesproken navigatie in de auto (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/190671-ios14-problemen-gesproken-navigatie-de-auto.html)

rgestel 03-10-20 13:42

iOS14 problemen met gesproken navigatie in de auto
 
Ik heb sinds de update naar iOS14 (ik heb nu 14.0.1) problemen met mijn navigatie. Ik gebruik Google Maps (maar ook Apple Maps heeft het probleem). Het probleem is dat de eerste ca. 0.5 tot 1 seconde van de navigatie instructies niet meer worden afgespeeld via mijn Auto Bluetooth verbinding als ik de autoradio aan heb staan. De iPhone onderbreekt de radio en speelt via A2DP (telefoon spraak Bluetooth). Echter sinds iOS14 wordt hier de eerste 1 seconden niet afgespeeld. Dus ipv “over honderd meter linksaf slaan” hoor ik “...erd meter linksaf slaan”. Heel vervelend.

Als ik radio of Spotify luister via (bluetooth van) de iPhone werkt het wel gewoon.

Heeft iemand dit probleem ook of heeft iemand hiervoor een oplossing?

edc 06-10-20 08:58

Waze via carplay geeft hetzelfde probleem. De radio wordt onderbroken en er wordt geprobeerd muziek van de iphone af te spelen. Via het carplay menu kan ik echter terugkeren naar Synch3(Ford) en daar de radio opnieuw activeren. Wat ik ook ondervond (maar dit kan aan Waze liggen), dat de Waze mij eerdere afritten wil doen afslaan, dan de juiste afrit. Dit is heel verwarrend en had ik vroeger niet. Dit maakt Waze dus onbetrouwbaar voor mij als ik mij op onbekend terrein bevind.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:51.