iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 7 geen geluid oorspeaker en "Luidspreker" icoontje is grijs (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/194237-iphone-7-geen-geluid-oorspeaker-luidspreker-icoontje-grijs.html)

roycoumans 10-02-22 15:23

iPhone 7 geen geluid oorspeaker en "Luidspreker" icoontje is grijs
 
1 Bijlage(n)
De iPhone van mijn dochter kan niet meer bellen. De telefoon gaat over en als je opneemt hoor je geen geluid. De eerste gedachte is dat de oorspeaker stuk is. Maar het icoontje "luidspreker" is ook grijs (uitgeschakeld). Ligt dit dan aan het eventueel defecte speakertje, of is het toch iets softwarematig? De luidspreker werkt wel met alle andere functies. De luidspreker werkt tijdens het bellen echter weer niet. In de bijlage staat een schermafdruk van mijn eigen iPhone, maar bij mijn dochter's telefoon is het "luidspreker" icoon dus uitgeschakeld (grijs).

faire4u 16-02-22 12:13

Grote kans dat de audio chip op het moederbord kapot is, dit komt vaak voor bij de iphone 7.

roycoumans 16-02-22 12:45

Dank voor je antwoordt. Kan ik dit op een of andere manier controleren? Want dat zou betekenen dat dit niet meer te repareren valt.

faire4u 21-02-22 13:28

De symptomen die je beschrijft (geen gehoor bij bellen, icoon speaker blijft grijs) is een teken dat de audio chip defect is, er zijn gsm shops die dit repareren voor ongeveer €75,-
Het is aan jou of jij het waard vindt om jou iphone 7 te repareren of het geld beter kan gebruiken voor een upgrade van je gsm.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:01.