iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Mails versturen via EDGE / GPRS (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/20588-mails-versturen-via-edge-gprs.html)

Wijcky 03-09-08 00:07

Mails versturen via EDGE / GPRS
 
Hey,

Tijdens het zoeken naar een oplossing voor mijn probleem (zijnde geen mails kunnen ontvangen en vooral verzenden vanop de iPhone) kwam ik nogal vaak de opmerking tegen dat het ontvangen wel lukte, maar het verzenden niet.

Nu dit is eigenlijk normaal. Voor de inkomende is er meestal geen controle, maar de meeste providers (zoals in mijn geval Telenet) voeren daar wel een controle uit op de uitgaande. Daarom moet je eigenlijk de relay gebruiken van je provider waarmee je contact hebt. Via EDGE/GPRS is dat dus eigenlijk de uitgaande server van je provider.

Daarom ben ik op google op zoek gegaan naar de uitgaande server van mobistar en vond deze handige lijst...

Nederland
T-Mobile: smtp.gprs.t-mobile.nl
KPN: mail.hiway.nl
Orange: smtp.orange.nl
Telfort: smtp.telfortmail.nl
Vodafone: authsmtp.vodafone.nl (gebruikersnaam/wachtwoord invullen. Je password is identiek aan de password die je bij My Vodafone gebruikt. Bij gebruikersnaam moet je het woordje 'mail' nog voor je telefoonnummer plaatsen, bv: mail0612930495)


België
Mobistar: gprsmail.mobistar.be
Base: mail.internetmail.be
Proximus: relay.proximus.be (gebruikersnaam/wachtwoord invullen, eerst hier aanvragen).

Staat jouw provider er niet tussen? Probeer dan eerst met Google de juiste SMTP-server te vinden. Als dat niet lukt, werkt het soms om de SMTP-server van je internetprovider van thuis te gebruiken en je gebruikersnaam/wachtwoord in te vullen.


Misschien wel handig voor velen hier onder ons. Voor mij werkte het met Mobistar perfect. Kan nu perfect verzenden en ontvangen vanop mijn iPhone.

Weet er nog iemand of de Push/Pull functie werkt? Zeg maar de Blackberry achtige zaken op de iPhone icm Telenet?

MVG en hopelijk hebben jullie er iets aan.

Wijcky

brambo1979 13-09-08 11:26

waar moet ik precies dat wachtwoord aanvragen? ik heb naar de klantendienst gebeld maar die weten natuurlijk van niets...
ik gebruikte eerst altijd mijn outgoing mailserver van gmail, maar dan gebruikt ie telkens mijn gmail account als afzender...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:02.