iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone in Bangladesh (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/21493-iphone-bangladesh.html)

Mertn 14-09-08 10:01

iPhone in Bangladesh
 
Ik heb de eerste iPhone 8GB versie in Dhaka, Bangladesh gekocht (waar ik woon) en die werkt gewoon unlocked en jailbroken hier met GrameenPhone. Altijd veel plezier van gehad.

Op vakantie in Nederland was mijn Orange abonnement (sim-only) bijna verlopen, en bij verlenging heb ik gekozen voor een nieuw abonnement bij T-Mobile (omdat Orange en T-Mobile samen gingen) met een nieuwe 16GB 3G. Helemaal fijn, maar 3G deed het erg slecht in Nederland. Terug in Dhaka heb ik nu dus 2 iPhone's waarvan alleen de oude hier gebruikt kan worden tot de nieuwe ge-unlocked is.
(oh ja, ik hoefde geen aansluitkosten te betalen!)

Echter, met de roaming Sim van T-Mobile zou ik hier wel kunnen bellen, dat is alleen erg duur. Dan nu de grap: als ik met kaarten op de nieuwe iPhone mijn locatie wil bepalen geeft de GPS een locatie aan ongeveer 1500 km hiervandaan ergens midden in de Himalaya, dit werkt overigens alleen als ik een Wi-Fi connectie heb! (dataroaming staat uit, erg duur bij T-Mobile)
Verder roamt T-Mobile hier via Banglalink, dat is zo'n beetje de Tele2 van Bangladesh met de laagste dekking.

Ik krijg toch een beetje het gevoel dat er bij T-Mobile concessies worden gedaan om geld te verdienen ten koste van de kwaliteit.....

Er is hier een vrij goed en stabiel EDGE netwerk, en ik ben nog maar weinig plekjes zonder dekking tegen gekomen. De Edge hier werkt beter als 3G in Nederland.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:30.