iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   openen/lezen sqlitedb bestand xp/windows?? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/21588-openen-lezen-sqlitedb-bestand-xp-windows.html)

Francis78 15-09-08 02:18

openen/lezen sqlitedb bestand xp/windows??
 
Ik heb het voor elkaar!:mad: Heb vorige week zonder problemen mijn eigen iphone ge-upgrade naar 2.0.2 en begon vanavond aan die van Ruud. Vraag me niet precies hoe ik het gedaan heb, maar hij is naar de haaien!:mad::mad::eek:

Morgen ga ik wel weer stoeien ermee en hoop hem dan te kunnen fixen, maar de iphone is zoiezo al niet goed, want hij krijgt steeds de melding 'no iphone accessoire blablabla ofzoiets' en hij kan niet meer uit (start direct erna vanzelf weer op)(wat volgens mij ook allemaal niet heeft meegewerkt aan de upgrade)

Godzijdank heb ik een backup gemaakt in ibares, want ook in itunes heb ik weinig vertrouwen dat zijn laatste back-up nog ergens staat :( Ik heb nu een bestandje in de map van ibares gevonden met adressen. Maar de extensie hiervan is .sqlitedb

Aangezien Ruud zijn telefoon zakelijk nodig heeft, is hij echt heel erg NIET blij dat hij morgen niet bij zijn contacten kan en ik wil zijn lijst met nummers dus uitdraaien zodat hij in ieder geval die nummers wel bij de hand heeft. (heel oud nokia'tje uit nood ligt al op de lader, dus julie begrijpen hoe pissig hij is :()

Mijn vraag dus: Hoe kan ik in xp of op de mac (maakt niet uit welke, heb ze allebei bij de hand) een .sqlitedb bestand op een overzichtelijke manier lezen. Ik had de extensie al verandert in .txt, maar behalve dat ik hier en daar wat namen herken, is de rest niet leesbaar. Ik heb hier gezocht en gegoogled, maar kom er niet uit. Heb firefox gedownload en 1 of andere add-on geinstalleerd, maar snap er de ballen niet van en heb ook eigenlijk geen flauw idee of ik op het juiste spoor ben.

Ik hoop echt dat iemand een oplossing voor me heeft hoe ik dit bestand leesbaar kan maken. De iphone zelf komt later wel op mijn gemak, maar wil liefst morgen zo snel mogelijk een lijst naar ruud zijn zaak kunnen mailen met zijn contactpersonen.

Iemand de gouden tip voor mij? :o

Groetjes Francis

iCulture 15-09-08 03:35

http://code.google.com/p/sqlite-manager/wiki/FAQ
SQLite Database Browser

Francis78 17-09-08 10:15

Bedankt voor de tip. Ik heb via die manager nu wel wat nummers kunnen terug vinden. Heb een oude itunes back-up op de iphone terug gezet en met de sqlite manager de verschillen aangepast. Het is nog niet optimaal, maar hij heeft zijn telefoon weer terug en hij kan bellen en bij de meeste nummers weer.

Heb ik nog 1 vraag....kan ik dat sqlitedb bestand, die ik dus heb van de back-up in Ibares (ibackup), ook met een ander programma terug zetten. Ik krijg steeds een foutmelding en weet net wat ik er aan moet doen. Misschien dat het via een ander programma wel lukt, dus hoop dat hier iemand daar meer van weet.

Bedankt vast!

Groetjes Francis

Francis78 20-09-08 13:52

Nou...hoe simpel wil je het hebben??? hahaha

Ik ben net even mijn mac aan het opschonen en kom op de 1 of andere manier in het adresboek terecht. Daar zag ik al mijn iphone contacten staan en toen viel ineens het kwartje. Dat sqlitedb bestand gewoon openen met adresboek van mac. Ik ben op het sqlitedb bestand gaan staan, linkermuis>openen met>andere>achter activeer 'alle programma's' aanvinken i.p.v 'aanbevolen programma's'>adresboek en tatadadaaaaaaaa! een leesbaar adresboek!

Life's so simple ;)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:25.