iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone dood na aansluiten op iPod interface navigatiesysteem (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/21596-iphone-dood-na-aansluiten-op-ipod-interface-navigatiesysteem.html)

grasvezel 15-09-08 09:24

Ik heb nu bijna een jaar een iPhone. Meteen nadat ik hem kocht heb ik m'n navi (een Pioneer AVIC-HD1BT) laten voorzien van een iPod interface. Dat is een appart kastje wat het aansluiten van een iPod mogelijk maakt. Je kunt dan niet alleen muziek luisteren, maar ook de iPod bedienen vanaf het touchscreen van de navi. Eerst getest in de auto van een vriend die al zo'n ding had met een 'gewone' iPod, werkte prima.

Afgelopen vrijdag ging m'n iPhone ineens dood toen ik hem aansloot op m'n navi. Dat wil zeggen: Ik had er 5 minuten daarvoor nog mee zitten mailen, ik stap in de auto, sluit hem aan en hij doet niks meer. Geen beeld, geen geluid, resetten lukt ook niet. Dus ik hem uit elkaar gehaald, batterij los gesoldeerd, even gewacht en weer vastgesoldeerd. Hij was daarna behoorlijk in de war, maar dat heb ik gelukkig kunnen 'redden' door hem in dfu mode te zetten en een restore uit te voeren.

Afgelopen weekend heb ik wel wat auto gereden en heb daarbij gewoon m'n iPhone aangesloten om muziek te luisteren. Dat werkte gewoon.

Dus ik stap vanmorgen weer in de auto, sluit m'n iPhone aan en weer dood... Niks lijkt te helpen. Er komen een aantal vragen in me op:

- Waarom heeft dit bijna een jaar gewerkt en levert het nu problemen? Is het misschien een software issue? Ik draai sinds kort 2.0.2.

- Is er een andere manier om m'n iPhone weer aan de gang te krijgen? Ik heb weinig trek om hem nu weer open te moeten maken en de batterij los te solderen. Knoppen tegelijk indrukken enzo (reset) en home button langer vast houden (dfu mode) heb ik al geprobeerd.

- Waardoor wordt dit veroorzaakt, en wat is er aan te doen?

Update: Net de batterij losgesoldeerd, even gewacht en weer vastgesoldeerd en m'n telefoon doet het (gelukkig!) weer.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:45.