iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Mail gedelete op mailserver? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/21811-mail-gedelete-op-mailserver.html)

rb1962 17-09-08 11:35

Mail gedelete op mailserver?
 
Hallo,
Ik gebruik mijn iPhone om onderweg mail te lezen en evt te versturen. Het filen van mijn mails doe ik op mijn laptop. Dat ging tot vanochtend allemaal goed maar vandaag ging het mis.
Normaalgesproken blijft de mail die ik lees op mijn iPhone gewoon op de mailserver staan zodat ik die mail wanneer ik op de zaak kom alsnog op mijn laptop gedownload krijg wanneer ik Outlook opstart.
Vanochtend dus niet. Ik ontving alleen de mail die ik op de iPhone had laten staan dus niet de mail die ik op de iPhone gedelete had.
Verschil met de andere keren is wel dat ik dit keer bij het opstarten van mijn laptop ook de iPhone reeds aan mijn laptop had gekoppeld met het welbekende usb kabeltje. Ik begrijp echter niet hoe dan de mail van mijn mailserver is verwijderd.
Heb gisteravond ook geprobeerd om een ander mailaccount te configureren. Heb ik ergens iets aan/uit gezet waardoor de mail nu van mijn mailserver verdwijnt nadat ik het op de iphone heb ontvangen?

john1979 17-09-08 11:51

Kijk even bij

Instellingen-->Mail, Contacten, Agenda-->email account-->Geavanceerd-->Verwijder van server.

Deze kun je op Nooit, zeven dagen en na verwijderen uit 'inkomend' zetten, staat bij jou misschien niet goed.

Groet, John.

Mwfadebeer 17-09-08 11:59

het zou ook kunnen zijn dat Outlook is gaan archiveren. dan lijkt ook alles weg te zijn. staat echter in andere map.
M.

rb1962 17-09-08 12:05

Dank je John,
Ik heb deze voor jouw bericht aangepast en het lijkt nu goed te weken want ik ontvang een testbericht nu zowel op mijn iphone als op mijn laptop.....
Las zonet ook een stuk op internet betreffende verschil tussen IMAP en POP, waarbij ik de indruk kreeg dat het wellicht aan de aard van de account lag.
In elk geval bedankt!

Even gewoon nieuwsgierig: ik gebruik voor mijn uitgaande mail nu de server smtp.gprs.t-mobile.nl. Is dat de gebruikelijke voor t-mobile of is er een modernere (gprs is immers de voorganger van umts/hsdpa toch?)

john1979 17-09-08 19:37

Dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen, ik gebruik zelf gewoon het smtp adres van mijn internet provider om email te versturen. Misschien dat iemand anders hier een antwoord op kan geven?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:08.