iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Pop email synchroniseren (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/2284-pop-email-synchroniseren.html)

Peter 13-11-07 22:03

Pop email synchroniseren
 
Dag Allen,

ik heb dit topic gelezen, maar ben er toch nog niet helemaal uit.
Ik heb een pop emailaccount op mn mac staan en heb in iTunes aangevinkt dat deze ook gesynchroniseerd moet worden met de iPhone.
Nu als ik op de iPhone een mail binnenkrijg, dan krijg ik deze niet meer binnen op de Mac.
Ik zou gewoon willen dat ik ze op beide toestellen binnenkrijg zodat, als ik met de iPhone thuis in mn broekzak rondloop en hij ontvangt een mail, ik deze ook nog zie op de mac en vandaar kan antwoorden indien nodig.
Wat zijn nu de juiste instellingen en waar moet ik dat aanpassen, op de iPhone of op de Mac?

alvast erg bedankt

Peter

NvE 14-11-07 22:02

Hoi Peter,

Ik heb het opgelost door een kopie van de mail op m'n server te bewaren. Je kunt dit doen door je account te editten in Mail (rechtermuisklik op mailbox -> wijzig) ga dan naar het tabblad 'Geavanceerd', vink het checkboxje 'Verwijder bericht van server na ophalen' en stel dit in op b.v. 'na een dag', of een andere periode.

Ik heb het op deze manier lopen, met POP op zowel Mac als iPhone, en het werkt als een zonnetje.

shorty 14-11-07 23:39

De oplossing van NvE is inderdaad de juiste. Hierdoor kan je mails op beide apparaten binnen halen.

Een andere optie zou kunnen zijn om je POP3 account om te zetten in een IMAP account, mocht je de mogelijkheid hiervoor hebben. Die is geheel server based en alle programma's die je voor mail gebruikt halen de mail op. Wanneer je dan bijvoorbeeld een mailtje van je iPhone verwijderd, wordt deze ook van de server verwijderd en dus ook uit al je andere mail applicaties.

KitchenPilot 15-11-07 01:10

Hier haal ik ze binnen op me iPhone en laat ze op de server staan.
Mijn MBP delete ze van de server. Zo heb ik altijd alles op me MBP staan
en alleen onderweg de mails op me iPhone als extra..

AllStar 15-11-07 10:01

Kijk zeker eens naar de mogelijkheden van IMAP, dat gebruik ik al een hele tijd en dat is echt ideaal. Overal / elke locatie je mail kunnen ophalen, geen probleem met mail wel op de ene locatie en niet op de andere enz. enz.

Als je dat niet wilt / niet kunt instellen, dan de reacties hierboven volgen. De mail moet je dan nog even op de server laten staan.

Riccardo 05-12-07 11:40

Ik haal g-mail op de iphone binnen via een pop3 account. Het stoort mij echter dat wanneer ik een email verwijder in gmail op de computer, deze in de iphone gewoon aanwezig blijft. Ik wil eik. dat wanneer ik een mail op de computer dan wel op de iphone verwijder deze op de andere ook verwijdert wordt. Iemand?

Amp. 05-12-07 18:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Riccardo (Bericht 23633)
Ik haal g-mail op de iphone binnen via een pop3 account. Het stoort mij echter dat wanneer ik een email verwijder in gmail op de computer, deze in de iphone gewoon aanwezig blijft. Ik wil eik. dat wanneer ik een mail op de computer dan wel op de iphone verwijder deze op de andere ook verwijdert wordt. Iemand?

Volgens mij kan dit niet, omdat het naar 2 verschillende secties wordt verzonden, je kan natuurlijk wel via Safari naar GMail gaan en daar je email checken :) dán wordt ie wel verwijderd
(zou ik zelf ook handig vinden, elke keer dat ik op iphone email check heb ik 50 ongelezen berichten :p)

Riccardo 05-12-07 22:34

Jammer zeg. Ik hoopte dat het iets te maken had met het verwijderen van het bericht van de server zoals hiervoor over gesproken werd. Snap er zelf alleen niet bijster veel van..

metck 05-12-07 23:24

Door Gmail in te stellen op IMAP ipv POP heb je op elke computer/iphone dezelfde mail.

Lowdown 06-01-08 10:05

Imap bij KPNplanet
 
Hallo,

Ik zit met hetzelfde. Ik wil graag dat als ik iets van mijn Iphone verwijder, het bestand ook van de server afgaat. Weet iemand of dat kan bij KPNplanet en hoe je dat dan regelt?

Patipod 06-01-08 10:35

Volgens mij kun je geen mail van de server verwijderen. Mail blijft afhankelijk van je provider een aantal dagen op de server staan. Dan word het verwijderd. Ik heb bv. ook nog een compuserve mailaccount. Via Outlook haal ik deze op van de server. Ik heb Outlook zo ingesteld dat er een kopie van de mail geplaatst word in "postvak in" bij mijn persoonlijke mappen. Zo blijft deze altijd aanwezig, ook als ik na een aantal dagen pas mijn mail bekijk. De mail in het "postvak in" kan ik gewoon verwijderen. Echter de mail in de Compuserve map (dus van de server) niet.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:45.