iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   homeknop reageert niet meer + gesprekken niet goed (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/24961-homeknop-reageert-niet-meer-gesprekken-niet-goed.html)

thereal 10-11-08 00:20

homeknop reageert niet meer + gesprekken niet goed
 
sinds een dag problemen met mijn first gen iphone; de home knop reageert niet meer en bij bellen kan ik alleen de persoon horen maar ik kan niks terug zeggen. Het vreemde is dat de iphone van mijn vriendin exact hetzelfde heeft...ze zijn beiden aangesloten geweest op mijn imac die ook een melding geeft dat de iphone te veel stroom pakt en dat daarom de usb hub (ik heb geen externe hub maar dit is de omschrijving/melding van macosx/imac) uitgeschakeld wordt. De iphone wordt door itunes ook niet meer herkend en tevens laadt hij niet meer op via de usb/dock.

Ik heb geen idee hoe ik hier verder mee kan........:confused::confused::confused::confused:

evmw 10-11-08 00:28

De home-toets, microfoon en dock-connector zijn allemaal hetzelfde onderdeel/dezelfde kabel. Zou dus kunnen dat de kabel wat slecht is of wellicht is losgeschoten (speaker zal dan ook niet meer werken).

thereal 10-11-08 09:01

dank voor je reactie, echter doet de speaker het nog wel en vermoed ik dat het een software gerelateerd iets is. Als ik de iphone uit probeer te zetten dan start hij uit zichzelf ook weer op .....

evmw 10-11-08 09:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door thereal (Bericht 215167)
dank voor je reactie, echter doet de speaker het nog wel en vermoed ik dat het een software gerelateerd iets is. Als ik de iphone uit probeer te zetten dan start hij uit zichzelf ook weer op .....

Heb je het nu over uitzetten of resetten/restarten? Voor resetten/restarten heb je namelijk de home-toets nodig dus die werkt dan blijkbaar wel.

thereal 10-11-08 11:13

ok ik houd de knop aan de bovenkant van de iphone ingedrukt; er verschijnt dan de 'zet uit' sliderbalk maar dan hou dik hem nog langer ingedrukt. De iphone gaat dan uit , maar start ook gelijk weer op . Als ik de slider balk 'zet uit' wel gebruik gebeurt exact hetzelfde.... Ik krijg dan de pineapple te zien van de pwnage tool.

Ik heb nog steeds geen idee hoe ik dit op kan lossen , te meer omdat hij niet herkend wordt door de iMac en omdat mijn vriendin exact hetzelfde issue heeft met haar iphone (vandaar dat ik hardware min of meer uitsluit als oorzaak). iMac doet het verder overigesn prima (usb ook)

evmw 10-11-08 11:44

Ik denk juist wel aan een hardware-probleem, want 1 en ander werkt overduidelijk totaal niet goed. Komt nog bij dat de Mac aangeeft dat er teveel stroom van de USB wordt gevraagd, wat in de meeste gevallen op een soort van kortsluiting in je iPhone/Mac duidt. Mocht het je Mac zijn dan kan dit weer schade aan de iPhone hebben aangebracht (of in dit geval wellicht bij beide iPhones).

Wat je nog kan proberen, maar waarschijnlijk niet werkt vanwege het niet functioneren van de home-button, is een reset. Je houdt dan de home-toets en power-button minimaal 10 seconden lang ingedrukt. De iPhone start dan opnieuw op met het apple-logo (of je eigen bootscreen indien gewijzigd).


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:48.