iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Telefoonnummers verdwenen ! (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/25895-telefoonnummers-verdwenen.html)

belmaniak 26-11-08 12:15

Telefoonnummers verdwenen !
 
Hoi,

toen ik vanmorgen mijn iphone terugaanzette en een telefoontje wou plegen, bleek dat de telefoon applicatie het niet meer naar behoren deed.

2 problemen doen zich nl. voor :


1. op het numerieke toetsenblokscherm verdwijnt elk ingetoetst nr. en wordt een ingetoetst telefoonnummer dus niet volledig weergegeven. Als ik dan op bel druk probeert de iphone te bellen, maar er gebeurt verder niks.

Mijn simkaartje steekt erin en ik heb uitstekende ontvangst (alle blokjes zijn zichtbaar).

2. In mijn contactenlijst staan alle contacten er nog steeds in, echter de bijhorende telefoonnummers zijn allemaal verdwenen !! Hoe kan dit zomaar gebeuren ???

Ik heb al een volledige restore vanuit itunes gedaan, helpt niet.

Iemand hier ervaring mee en mogelijke oplossing ?

Indien niet, zal ik allicht terug moeten quickpwnen ??


Ontvangen van telefoongesprekken is geen enkel probleem trouwens..

truckdiver 26-11-08 12:19

1 heb je kate erop staan?deze dan verwijderen.
anders een backup van gisteren erop zetten (voor de crash)
anders toch beste gaan herstellen met quickpwn.

belmaniak 26-11-08 12:25

@truckdiver : bedankt voor je snelle antwoord.

Echter, ik heb Kate nog nooit ge´nstalleerd, dus daar kan het niet aan liggen.

Ik heb al een reservekopie teruggezet van gisterenavond, maar het probleem blijft.

Dit is dus een raadsel ??


Ik kijk er een beetje tegenop om weer quickpwn te doen, omdat ik dan al mijn aangekochte apps en cydia apps moet herinstalleren, alsook mijn notities terug moet intikken (meer dan 30 notitie's !!), want die worden nooit mee gebackupped.

Pff, ik haat die onverwachte problemen..

Bomans 26-11-08 12:31

Voor je cydia apps terug te zetten kan je Aptbackup gebruiken.

Voor je notities:
/User/Library/Notes/notes.db

notes.db naar je pc kopiŰren en daarna gewoon terug zetten.

truckdiver 26-11-08 12:53

heb je de laatse dagen misschien nog een app vanuit cydia toegevoegd?
misschien geven die een conflict,eens 1 voor 1 verwijderen en zien dat het dan opgelost is?

belmaniak 26-11-08 14:06

Bizar, als ik een nummer handmatig invoer (wel niet zichtbare cijfers) en op bel druk krijg ik een tekst op de iphone "geen netwerkvoorziening". Ik kan nochtans wel telefoontjes ontvangen.

Zou dit ook voorkomen bij niet-gejailbreakte iphones ? Misschien is dit een gemeen trukje van de belproviders om op afstand een jailbroken iphone lam te leggen of zo ???

Ondertussen is mijn iphone vanzelf ook in "safe mode" geraakt en reboten helpt ook niet.


Grrr, ik vrees dat ik vanavond moet gaan herquickpwnen (wat een woord overigens..) !! Tenzij iemand hier een geschikte oplossing voor vindt en deze met me (en de andere iphoneclubleden) wil delen.

Alvast bedankt !

DurdenDesign 26-11-08 14:14

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem! Ook sinds gister.

Al mijn contacten staan nog in contacts, maar van allemaal ontbreekt het nummer!! Als ik in Outlook kijk staan al mijn contacten daar ook, maar dan MET telefoonnummer. Als ik sync, of aangeef dat hij alles op me iphone moet vervangen door de contacten op me PC dan blijft hij geen nummers zien. Maar het rare is: als ik gebeld wordt door iemand in mijn contactenlijst herkend ie die persoon wel, maar ga je vervolgens naar je contactenlijst om iemand te bellen, dan zijn er geen nummers...

Sterker nog, als ik een persoon in me iphone toevoeg, dus new contact, dan kan ik zo vaak als ik wil een telefoonnummer opgeven en op save klikken, maar het veld mobile blijft leeg... BIZAR!!!

Ik heb geen KATE geinstalleerd, enige wat ik recent heb gedaan en ermee samen kan hangen was de update voor callid fix... die heb ik nu verwijderd, maar probleem blijft zelfde.

Iemand een idee?

EDIT: ik merk opeens dat als ik in Phone.app zit en een nummer wil intikken dat hij de 0 wel pakt maar al het andere niet :S

belmaniak 27-11-08 01:03

Ik waardeer echt jullie reactie en advies, maar aangezien het euvel niet is verholpen, heb ik gekozen voor een herinstallatie via Quickpwn 2.1, en nu werkt alles terug zoals het hoort. Nogmaals bedankt voor de tips en nog veel iphoneplezier :)

DurdenDesign 27-11-08 11:56

Ik ook, heb gister custom firmware van Michael erop gezet. Overigens werkte het ook niet om een backup terug te zetten daarna... daarom dus opnieuw restore en alles handmatig bijwerken, gelukkig had ik me smsjes via winscp gebackupped... nu nix aan t handje :-)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:17.