iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   standaard mappen in mail iPhone (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/27008-standaard-mappen-mail-iphone.html)

InspectorGadget 15-12-08 21:31

standaard mappen in mail iPhone
 
Dag iPhoners,

Bij MobileMe heb ik in mail op de iPhone de standaard map icoontjes:

http://dl.getdropbox.com/u/395849/standardmaps.gif

Bij mijn eigen aangemaakte mailadres via IMAP krijg ik rare grijze mapjes:

http://dl.getdropbox.com/u/395849/greymaps.gif

Hoe kan ik instellen dat de standaard mappen gebruikt worden zoals die ook in mijn MobileMe account worden gebruikt?

Thanx! JJ

InternetRebel 20-12-08 02:15

Je kan bij je mail instellingen op de iPhone onder "Geavanceerd" bovenin (bij "Postbusinstellingen") aangeven welke mapjes op je IMAP server moeten worden gebruikt voor de Concepten, Verstuurd en Verwijderd. Zodra je iPhone "weet" welke mappen welk doel hebben krijgen ze ook die mooie icoontjes.

Voor een goede verwerking van de mappen op je IMAP server moet je ook bijna onderaan (bij "Voorvoegsel IMAP-pad") het pad voor de mailbox opgeven. Bij mijn server is dat bijvoorbeeld gewoon / (root) maar het is ook heel vaak "INBOX". Mocht het instellen van de mappen voor Concepten, Verstuurd en Verwijderd dus niet het gewenste resultaat geven dan moet je daar ook even naar kijken.

InspectorGadget 23-12-08 22:53

Ja inderdaad, Thanx!

Ik heb nu alleen nog een grijs mapje voor 'spam'. Ik zie bv in mijn yahoo mail dat er een aparte map 'bulk' wordt gebruikt. Ik kan dat op de iPhone niet aangeven. Is dat een server instelling?

InternetRebel 24-12-08 11:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door InspectorGadget (Bericht 234261)
Is dat een server instelling?

Ja, en helaas heeft de iPhone geen mooi icoontje voor spam in het mail programma.

Ook al hebben "Verstuurd", "Verwijderd" en "Concepten" leuke icoontjes; het zijn en blijven gewoon mappen in je IMAP account, net als eventueel zelf aangemaakte mappen. In de meeste gevallen bepaald de client (dus het gebruikte mail programma) welke mappen een speciaal doel hebben. Alleen kan de server eventueel een script bevatten dat automatisch bepaalde mail in bepaalde mappen plaatst, zoals dus blijkbaar Yahoo kan detecteren wanneer mail "bulk" (spam) is en dit dan in de map "bulk" plaatst. Dit mapje blijft echter hoe dan ook gewoon een zoveelste map in je account.

Wil je alles een beetje overzichtelijk houden is het dus zaak dat je ZELF in je verschillende programma's aangeeft welke mappen welk doel hebben, anders kan het gebeuren dat je meerdere mappen met hetzelfde doel krijgt.

Ik gebruik zelf bijvoorbeeld Mail op mijn Mac, het mail programma op de iPhone en een webmailer. Deze gebruikten allemaal andere mappen, waardoor ik uiteindelijk in dezelfde mail account de mappen "Verwijderd", "Deleted Items" en "Trash" had, welke allemaal weggegooide mailtjes bevatte. Moest dus ZELF even alle clients naar dezelfde map laten verwijzen.

Kortom; op de iPhone heb je leuke icoontjes voor "Verwijderd", "Verstuurd" en "Concepten" en voor de rest zal je met de saaie blauwe mapjes genoegen moeten nemen op je iPhone of er misschien voor kiezen om Yahoo de Bulk mail meteen in de prullenbak te laten gooien, als dat sowieso mogelijk is want ik ken die bulkmail functie van Yahoo verder niet.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:59.