iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Doet Apple hier niks aan? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/27667-doet-apple-hier-niks.html)

Gilliam 30-12-08 15:14

Doet Apple hier niks aan?
 
Ik weet zeker dat Apple copyright op de naam iPhone hebben en toch maken zo veel bedrijven de iPhone na en gebruiken de naam. Volgens mij kan Apple hier een claim voor indienen als ze die bedrijven voor de rechter slepen, non?

Y-Less 30-12-08 15:58

Tot zo ver ik weet heeft Apple nog geen rechtzaak aangespannen tegen een enkel bedrijf.

However, Cisco heeft begin dit jaar een rechtzaak tegen Apple aangespannen wegens de inbreuk op en het opzettelijk kopiëren en gebruiken van Cisco’s geregistreerde handelsnaam iPhone. Cisco is de eigenaar van de handelsnaam sinds 2000. De handelsnaam was eigendom van het bedrijf InfoGear, InfoGear gebruikte de handelsnaam al sinds maart 1996. Cisco heeft dit bedrijf in 2000 gekocht en heeft dan ook automatisch recht als eigenaar op deze handelsnaam.

Nog die zelfde maand zijn de beide bedrijven rond de tafel gaan zitten en hebben een overeenkomst gesloten.

Naast de overeenkomst over de naam hebben beide bedrijven nu afgesproken zich verder te oriënteren op een mogelijke samenwerking op technologisch gebied. Wat dit verder inhoudt, en voor welke prijs de overeenstemming is bereikt is nooit bekend gemaakt.

JSM93 09-07-09 13:18

Ja ik snap het ook niet, het appeltje aan de achterkant van de neppe iPhones zijn vaak ook gewoon precies hetzelfde.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:07.